Müziğin iki efsanesi Nilüfer’de sahne aldı

Nilüfer Belediyesi’nin Ocak Ayı kültür sanat etkinleri kapsamında Fethiye Kültür Merkezi’nde sahne alan özgün müziğin iki efsane isimleri İlhan Şeşen ve Vedat Sakman, “Akustik Hikayeler” konserinde hayranlarına müzik ziyafeti sundu. ‘Bana Esmeyi Anlat’, ‘Farzet ki’ ve ‘Ayrılık da Sevdaya Dair’ gibi dillerden düşmeyen unutulmaz eserlerin akustik olarak seslendirildiği gecede katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Bir süredir hastanede yaşam mücadelesi veren ünlü sanatçı Nejat İşler’i de unutmayan İlhan Şeşen ve Vedat Sakman, ‘Sen Benim Şarkılarımsın’ adlı şarkıyı söyledi. İlhan Şeşen, Nejat İşler için sahnede kısa bir şarkı da besteledi. Şeşen, ‘Dön Nejat, senin için atıyor yürekler, hadi gel Nejat. Oysa bir umuttu hepimiz için” sözleriyle hasta sanatçının bir an önce iyileşmesini istedi. İlhan Şeşen “Sen Benim Şarkılarımsın’ı gerçekten Nejat için söyleyelim. Çok inanmam böyle şeylere ama hadi bir enerji toplaması yaparak bu şarkıyı hep beraber Nejat’a gönderelim,” diyerek seyirciden destek istedi.  Daha sonra sanatçılar şarkıyı seyirciyle birlikte seslendirdi.

“Akustik Hikayeler” konserinde nostalji rüzgarı estiren ikili Bursa’ya  olan özlemlerini de dile getirdi. 80li yılların başında Bursa’da avukatlık yaptığını belirten İlhan Şeşen, “Hayatımın en güzel yıllarını Bursa’da geçirdim. Yazın Mudanya’da denize oradan Uludağ’a giderdim. Çok mutluydum o zaman. Havası da güzeldi, suyu da güzeldi. Neden bana Bursa’dan ev tutmuyorsunuz” diyerek katılımcılara sitem etti. Şeşen, Vedat Sakman’a dönerek “Burada seninle beraber ev tutalım. Ev arkadaşı olalım. Hatta erkekler yurduna yerleşelim,” esprileriyle geceyi daha da renklendirdi.

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan konserin sonunda iki sanatçı ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de  Vedat Sakman ve İlhan Şeşen’e çiçek vererek kutladı.