Nilüfer'de yürekler #NilüferAşkına attı

14 Şubat Sevgililer Günü’nde Nilüfer’de sevgi sözcükleri uçuştu. Nilüfer Belediyesi’nin Plaza 16  Kongre ve Etkinlik Merkezi tarafından işletilen Nilüfer Nikahevi’nde  düzenlediği etkinliğe izdihama varan katılım yaşandı… Nikahevi’nin  üç katına yayılan geniş çaplı organizasyona her yaştan yurttaş katıldı. Etkinlikte Nikahevi’nin salonunda büyük bir sahne kuruldu. Çeşitli gösterilerin sunulduğu etkinlikte çiftler de sahneye çıkarak becerilerini gösterdiler. Program çerçevesinde “En uyumlu çift”, “En birbirini bilen çift”, “En isabetli çift” ve “En eğlenceli çift” yarışmaları düzenlendi. Yarışmalara katılan çiftler dereceye  girmek için kıyasıya yarıştı.

Nilüfer Nikahevi’nin çeşitli salonlarında da çeşitli atölyeler kuruldu. Yazar Hakan Akdoğan, en güzel aşk mektupları için Mektup Atölyesi’nde eğitim verdi. Cüneyt Yılmaz, Sıcak Şarap Atölyesi’nde;  Bilal Demir ve Melike Aydın, Pasta Süsleme Atölyesi’nde; Devrim Mert, Tango-Bachata Atölyesi’nde; Seda Dolgun da Ayraç Atölyesi’nde deneyimlerini aktardı.

Tüm Türkiye’de yapılan  “Şiddete karşı Adalet İçin Dans Et  ” kampanyasına  Nilüfer Belediyesi’nden de destek geldi. Etkinlikte sahne alan dans gurubu “Şiddete Karşı Adalet İçin Dans” etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de dansa katılarak her türlü şiddetin karşısında yer aldığını bir kez daha gösterdi.

Gecenin en renkli guruplarından biri de Sevgi Korosu oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve koro en güzel şarkılarını sevgililer günü için söylediler. Bozbey şarkıların ardından tüm konuklara çiçek dağıttı.

Başkan Bozbey gün dolayısıyla yaptığı konuşmada Sevgililer Günü’nü kutladı, “İnsan sevgisiz yaşayamaz” dedi. Bozbey şöyle konuştu: “Sevgililer Günü yaşamın sevgisiz olamayacağını bizlere hatırlatan bir gün.  Oysa 365 günü hatırlamalı insan sevgiyi, sevdiğini… Bir güne sıkışıp kalmamalı. Üç sözcükten ibaret görünse de aşk, tüm canlıların hayat kaynağı. Bunu nedenle ilk insandan bu yana şiirler, şarkılar, romanlar aşk için yazılır, aşk için söylenir bütün şarkılar. Söylenen her söz sevdaya dairdir ve sevdaya dair olacaktır. ’İnsan aşkı bırakınca yaşlanır’ derler.  Bu nedenle hepimiz aşkla besleniyoruz. Onu yitirdiğimizde yok oluşa doğru koşuyoruz, her şeyi kaybetmiş gibi… Önce insan; kendine olan sevgiyle başlamalı, sonra insana sarılmalı, doğaya değer vermeli. Hepimiz yaşamak için yüreğimizdeki aşkı korumalıyız. Sadece karşı cinsimize değil; çiçeğe böceğe, kuşa,  minik bir balığa aşık olmalıyız. Yurdumuza aşık olmalı, yurttaşımızı sevmeliyiz. Sevmeliyiz ki inadına yaşamalı, inadına direnmeliyiz yok olmaya… Çünkü sevmekle başlıyor her şey.” Başkan Bozbey sözlerini “Ben de Nilüfer’e aşığım” diyerek bitirdi. Bozbey’in konuşması konuklar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey etkinlik süresince 35 çiftin nikahını kıydı. Gecenin sürprizi ise etkinliği sunan Neriman Haşhaş’ın evlilik kararını açıklamasıydı. Aynı zamanda televizyon programcısı olan Neriman Haşhaş, işadamı Erol Kıransoy ile sürpriz bir şekilde dünya evine girdi. Anlık gelişen yıldırım nikahını Başkan Mustafa Bozbey kıydı. Çiftin nikah şahitliğini Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi’nin Yöneticisi Ekrem Pamuk ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gül Günaydın yaptı.

Etkinliğin en ilgi çeken bölümlerinden biri de Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda kurulan video kayıt odasında aktarılan aşk hikayeleri oldu. Kabin bir haftada yaklaşık 260 kişi tarafından ziyaret edildi. 85 video kaydedildi bunun 70 tanesi Nilüfer Belediyesi’nin Facebook sayfasında yayınlandı. Videolar toplam 180 kere paylaşıldı, 2400 kere beğenildi. Sayfa bir hafta gibi kısa bir sürede 5000’den fazla takipçiye ulaştı. #NilüferAşkına "hashtag"i altında Facebook'taki beğeni sayısına göre dereceye giren isimler şöyle oldu.

En çok Beğenilen kategorisi;

Kazanan: Ömer Fatih Yeşilyurt -  383 Beğeni, 20 paylaşım

İkinci: Bülent Erol- 194 beğeni,  2 paylaşım

Üçüncü: Sevinç Şen ve arkadaşları – 165 beğeni, 13 paylaşım

En Kısa Sürede En Popüler Olan kategorisi;

Kazanan: Zeynep Deniz Ağaoğlu-  119 beğeni, 0 (BİR GÜNDE)

Hep Popüler Kategorisi;

Kazanan: Bülent Erol- 194 beğeni, 2 paylaşım

Etkinlik süresince yapılan yarışmalarda dereceye girenler de şu isimlerden oluştu:

En Eğlenceli Çift: Kurtaraner çifti

En Eğlenceli Çift: Neriman Haşhaş-Eren Kıransoy

En İsabetli Çift: Sermet Can-Zlatka Kaptieva

En Uyumlu Çift: Emrah ve Melek Odabaşı

En Birbirini Bilen Çift: Ali Ruhi ve Emine Bakan

Yarışmaları kazananlar çeşitli armağanlarla ödüllendirildi.

Etkinlikler, Nilüfer Aşkına yazılı dev pastanın kesimi, ikramı ve havai fişek gösterileri ile son buldu.

Bu arada Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi  tarafından işletilen Nilüfer Nikahevi birbirinden sürpriz kampanyalarla yıl boyunca evlenen çiftleri sevindirecek. Çiftlere verilecek çeşitli armağanlar önümüzdeki günlerde açıklanacak.