Nilüfer Belediyesi halkın çeşitli ihtiyaçlarına cevap verebilecek olan çok yönlü tesislerine bir yenisini de Işıktepe’de ekledi. Toplam 432 metrekare alandan oluşan 4 bölümlü tesis sağlık ocağı, muhtarlık ofisi, taziye evi ve çok amaçlı salon ile cami için abdest alma yeri olarak mahalle halkına hizmet verecek.

Işıktepe Mahallesi’nde hayata geçirilen projenin açılışına ilgi yoğun  oldu. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda muhtarla, meclis üyesinin de katıldığı törende açılış konuşmasını yapan Muhtar Halim Sarıyer, Nilüfer Belediyesi ve Başkan Bozbey’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Başkan Mustafa Bozbey ise, Işıktepe sakinlerinin tüm gereksinimlerini karşılamaya çalıştıklarını ifade etti. Hiç kimseyi ötekileştirmediklerini ifade eden Bozbey, “Etnik kökeni, sosyal durumu, dini, mezhebi, ne olursa olsun bütün yurttaşlarımız Nilüfer çatısı altındadır ve Nilüfer sakinidir. Nilüferliler, eşit hakka sahiptir, eşit hizmet alırlar. Nilüfer Belediyesi olarak Işıktepe’ye son 5 yılda önemli hizmetler sağladık. Bu projede çok önemli ve Mahalle Komitesi’nin çalışmaları sonucu hayata geçti. Mahalle Komitesi kararıyla siz isteyeceksiniz biz yapacağız. Işıktepe Mahallesi Sosyal Tesisi benim çok önemsediğim projeydi. 432 metre kareye kurulu tesisimiz dört bölümden oluşuyor. Sağlık ocağı, muhtarlık, taziye evi ve çok amaçlı salon ile mahalle camiine hizmet edecek, abdest alacak yerler ve tuvaletler bulunuyor,” dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak daima ilklerin belediyesi olduklarını ifade eden Bozbey, “Şubat Ayı Meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda, Nilüfer’deki tüm muhtarlıklar gibi Işıktepe’nin de giderlerini karşılayacağız. Biz sosyal belediyecilik yapıyoruz, hizmet belediyeciliği yapıyoruz. “Önce insan” diyor, yurttaşlarımızın taleplerini karşılıyoruz. Okullarımıza personel vererek aile birliklerinin sırtındaki yükü alıyoruz. Birileri bizlerin hayallerini bile hayal edemez,” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve beraberindekiler tesisin açılış kurdelasını kesti. Işıktepe sakinleri de Başkan Bozbey ile tesisi açılış sonrası gezerken, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.