Nilüfer Kütüphaneleri ödüle doymuyor

Nilüfer Belediyesi kütüphaneleri Tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Nilüfer Belediyesi kütüphaneleri Okul Kütüphanecileri Derneği’nin , bu yıl ikincisini dağıttığı “Kütüphane ve Okuma Katkı Ödülü”ne layık görüldü. Okul Kütüphanecileri Dernek Başkanı Aydın İleri  yaptığı açıklamada  Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek “Nilüfer halkını kıskanıyoruz” dedi. Aydın İleri, 2014 Yılı Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülü’nü alacak üç kurumdan biri olarak;  açtığı kütüphaneler ve kültür merkezleriyle kültür belediyeciğinde öncü rol oynadığı , Türkiye’nin ilk Şiir Kütüphanesi’ni kurduğu , kütüphanelerdeki atölyelerle, etkinliklerle hizmet verdiği halka okuma kültürünün kazanılmasını ve pekiştirilmesini sağladığı için Nilüfer Belediyesi’nin  ödüle layık görüldüğünü belirtti.

Okul Kütüphaneciler Derneği tarafından düzenlenecek 50’inci Kütüphane Haftası kapsamında “Kütüphane ve Okuma Kültürüne Katkı Ödülleri” Nilüfer Belediyesi’nin yanı sıra 45 yıllık yazarlık yaşamında yazdığı eğlenceli kitaplarla çocuklara okuma zevki kazandırmada kütüphanecilerin daimi yol arkadaşı olan gazeteci-yazar-şair Yalvaç Ural’a ve hastane koridorlarına, uzun süreli hastaneye bağımlı kalan çocuklar ve aileleri için “Koridor Kütüphaneleri” kuran, yazarlarla-çizerlerle çocuklarla hastanelerde atölyeler yapan Hayata Renk Ver Derneği'ne verileceği bildirildi.

Ödül töreni 5 Nisan 2014 Cumartesi günü 13.30-15.00 saatleri arasında İstanbul’da "MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde düzenlenecek. Ödül töreni sonrasında ise gazeteci-yazar, Yalvaç Ural “Değişen, Başkalaşan Okur ve Okuryazarlık, Görsel Okuma” başlıklı söyleşiye katılacak.