Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı’nca desteklenen Sıgncity Projesi kapsamında Bursa’ya gelen Polonyalı işitme engelli gençler, Nilüfer Belediyesi’nin Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ni ziyaret etti. Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi Konuşan Eller Ergin İzci Ocağı’nın konuğu olarak Türk işitme engelli arkadaşlarıyla bir araya gelen Polonyalı gençler, Bizim Ev’de ebru ve Hacivat Karagöz figürü yapımı atölyelerine katıldı. Nilüfer Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetleri hakkında bilgi alan gençler, Bizim Ev Engelli Parkı’nda eğlendi.

Proje temsilcisi Egemen Nilüfer Güzel “Proje kapsamında işitme engelli gençler kişisel yeterliliklerini kullanarak, Bursa’yı keşfedeceklerini ve kültürel birliktelikle yeni projeler üretecekler. Bu konuda engellilere dair duyarlı çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi’nin böyle bir tesisinin olması bizim için büyük şans.” dedi.

Sıngcıty Projesi’nin Polonya temsilcisi Angieszka Grabowska ise Nilüfer Belediyesi’nin Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde verilen eğitimlerden uygulamalardan oldukça etkilendiklerini belirterek “İlk defa Türk ve Polonyalı gençler böyle bir projeyle bir araya geliyor, proje kapsamında dokuz gün daha buradayız. Projenin en önemli amaçlarından biri de kültürel entegrasyonu sağlamak ve gençlerin işaret dilini birbirlerine öğretmeleri olacak.” dedi.

Proje kapsamında Bursa’da gezilecek olan yerlerde engellilere yönelik özel düzenlemeleri inceleyecek  grup, Nilüfer Belediyesi’nin engellilere yönelik uygulamalarıyla  kenti gözlemleyecek.