Bürokrasinin Nilüfer çıkarması

Bursa Valisi Münir Karaloğlu Pazar gününü Nilüfer’e ayırdı. Karaloğlu’nun Nilüfer İlçe sınırlarında bulunan ve mahalle statüsü kazanan Akçalar ile Gölyazı ziyareti sırasında  Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, İl Jandarma Komutanı  Vedat Çolak, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar  ve diğer  resmi kurumların tüm il müdürleri hazır bulundu. Vali ve bürokratları Akçalar Köyü’nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey  ile  başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Vali Karaloğlu ve Başkan Bozbey, Akçalar sakinleriyle bir süre sohbet etti. Akçalar Muhtarı Mehmet Ali Keper Vali ve Başkan Bozbey’den taleplerini sıraladı. Bursa –İzmir karayolunda köprülü kavşak talep eden muhtara,  bu yöndeki çalışmanın 2014 yılında tamamlanacağı müjdesi verildi. Tarım arazilerine dökülen hafriyata ilişkin şikayet üzerine Başkan Bozbey bu konuda tüm resmi kurumların işbirliği yapmasını istedi. Beldedeki hırsızlık vakalarının arttığı yönündeki şikayet üzerine de beldenin  giriş-çıkışlarına  kamera konması ve online izlenmesi konusunda Nilüfer Belediyesi ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliği yapması karalaştırıldı.

Vali Karaloğlu ve Başkan Bozbey başkanlığındaki heyetin bir sonraki durağı Kerevitaş Fabrikası oldu. Heyete burada soğuk gıda zinciri konusunda brifing verildi ve fabrikanın ürünlerinden hazırlanan oluşan yemekler ikram edildi. Fabrika yönetimi daha sonra heyete fabrikayı gezdirerek ürünlerin başlangıç noktasından ambalajlanmasına kadar geçen aşamaları anlattı.

Heyet daha sonra Uluabat Hidrolik Santrali’ni ziyaret ederek incelemede bulundu. Başkan Bozbey burada Vali Karaloğlu’na ,santralin üstünde Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Spor Tesisi’nin bulunduğunu anlattı. Bozbey Fadıllı tesisi içinde kalan orman arazisiyle, santral şantiye binalarının  Nilüfer Belediyesi’ne tahsisine  ilişkin  talepleri olduğunu ancak bu konuda bir yanıt alamadıklarını kaydetti. Vali Karaoğlu da Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun’a talimat vererek işlemin hızlandırılmasını istedi. Karaloğlu “Bursa için hava ve doğa sporları çok önemli. Konunun takipçisi olacağım. Gerekirse Ankara’daki muhataplarımızla ben konuşacağım,” dedi.

Bursa Valisi Karaloğlu ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığındaki heyetin bir başka durağı da Gölyazı oldu.  Heyet Kutlu Doğum Haftası Etkinliği’ne konuk olarak bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin Gölyazı’daki çalışmaları hakkında kısa bir bilgi verdi. Bozbey Gölyazı’da Nilüfer Belediyesi tarafından tescillenen çok sayıda tarihi binanın restore edildiğini kaydetti. Heyet daha sonra Gölyazı’da Pazar alanını gezerek, yerel yemekler yapan Gölyazılı kadınlarla sohbet etti.

Vali Karaoğlu gazetecilerin sorusuna üzerine Uluabat Gölü’nün doğa için önemine dikkat çekti. Pek çok göçmen kuş türünün Uluabat Gölü’ne uğradığını hatırlatan Karaloğlu  bu doğa cennetinin  muhakkak korunması gerektiğini kaydetti. Vali Karaloğlu “Buradaki kuş ve balık türlerini korumalıyız. Gelecek kuşaklara sağlıklı bir dünya bırakmak istiyorsak bunu başarmalıyız. Aksi takdirde torunlarımıza kirli bir dünya bırakmış olacağız.,“ diye konuştu.