Sağlıklı yaşam için insan odaklı çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Et” kampanyasına bir ay sürecek yürüyüş programıyla destek veriyor. Türkiye’nin en çok yürüyüş yollarına sahip içleri arasında yerini alan Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Halk Sağlığı Merkezi, bir ay boyunca Nilüfer’de bulunan 56 yürüyüş yolunda sabah ve akşam yürüyüş programı hazırladı. “Hareketli Nilüfer” projesi kapsamında Yüzüncü Yıl Mahallesi Şebnem Parkı yürüyüş yolunda düzenlenen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Oya Söylemez, Nilüfer Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Gürel, Emir-Koop İlköğretim Okulu öğrencileri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Değişen yaşam, beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşamın yanı sıra kilo artışını da önlemek istediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sağlıklı bir yaşam sürmek adına sabah yürüyüşleri planladık ve tüm Nilüferliler'in bu projeye katılmaları gerekiyor. Çünkü sağlıklı yaşam gerçekten çok önemli. Hastalıktan sonra hastaneye gitmek değil, tam tersine hastalık öncesi önleme dayalı olan bu sistemi uygulamak insanların daha nitelikli ve daha kaliteli yaşam sürmesini sağlayacaktır,” dedi.

“Sağlıklı Yaşam ve Hareket Et” kampanyası Nilüfer’in farklı mahallerinde her gün devam edecek.