Kadın Dostu Kentler heyeti Nilüfer’i mercek altına aldı

Kenti, kentte yaşayan kadınlar için yaşanabilir kılmak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan il koordinatörleri ve projenin yürütüldüğü illerin eşitli birimi sorumluları Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. Proje kapsamında Kars, İzmir, Şanlıurfa, Nevşehir ve Trabzon’dan Nilüfer’e gelen heyet Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi ve Mahalle Komiteleri projeleri hakkında bilgi aldı. Nilüfer Belediyesi Strateji Müdürlüğü ve Nilüfer Kent Konseyi’ne iki gün boyunca ziyaretlerde bulunan heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile de bir araya geldi.

Nilüfer Belediyesi’nin eşitlik politikasını anlatan Başkan Bozbey, sosyal ve kültürel olarak halka sunulan hizmetlerden bütün vatandaşların yararlanması gerektiğini kaydetti. Bozbey, “Kadın Dostu Kentler projesi önemli bir proje. Nilüfer Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 1999’dan itibaren çok önemli projelere imza attık. Kadını tek bir birey olarak düşünmemek gerekiyor. Çocuklarla birlikte düşündüğümüz zaman projeleri de ona göre hazırlamak zorundayız. Türkiye’de ilk defa başlattığımız “Kadın Hayata Yakın” projesi kapsamında kırsal kesimde yaşayan kadınlar çocuklarıyla birlikte sinemaya gidiyorlar, kentin gezilmesi görülmesi gereken yerlerini görüyorlar. Kadını evde tutan değil kadının elinden tutarak sosyal, kültürel proje odaklı çalışmalar yapıyoruz,” şeklinde konuştu.

Bursa’da faaliyet gösteren 22 kadın derneğinden 12’sinin Nilüfer’de bulunduğunu belirten Başkan Bozbey, kadın derneklerin taleplerine öncelikli olarak yer verdiklerini söyledi. Bozbey, kırsal kesimdeki kadınların kendi geçimlerini sağlamaları için de desteklediklerini  vurguladı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Nilüfer Belediyesi’ne ziyarete gelen heyete Mahalle Komiteleri’nin önemini anlatan Başkan Bozbey, komitelerle birlikte kentlilik bilincinin oluşacağını söyledi. Bozbey: “Türkiye’de ihtiyacımız olan şu an ötekileştirme kavramıyla çok iç içe yaşıyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak “Önce insan” diyerek, demokrasi, eşitlik, vicdan ve özgürlük gibi altı tane odak noktası oluşturduk. Mahalle komiteleri bu odak noktaları açısından bizler için önemli.”