Bursa Öğrenme Şenliği kapsamında NİLSEM  kursiyerlerinin çalışmalarından oluşan el sanatları sergisi açılışı yapıldı. NİLSEM bünyesinde 10 branşta açılan kurslara 236  kişi katıldı. Çalışma sonunda ortaya çıkan el emeği göz nuru ürünler, açılan sergiyle görücüye çıktı. Açılış törenine  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Uğur Ergin, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya ve çok sayıda daire amiri ve davetli katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu şenlikler, öğrenmenin hayat boyu sürecek bir eylem olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Ben, tek bir konudaki açlığın insana büyük katkı sağlayacağına inanırım oda öğrenme açlığı. İnsanın algısı her zaman açık olmalı ve öğrenme konusundaki açlığını hiç yitirmemeli. Böylelikle yaşama sevincini de artırır, topluma katkısı da büyük olur. Bana göre en büyük savurganlık ise eylemsizliktir, zamanı boşa geçirmektir. Biz, Nilüfer Belediyesi olarak, bu yöndeki savurganlığa dur diyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak mesleki eğitimlere başladığımız günden bu yana 293 farklı branşta kurslar açtık. 16 kurs merkezinde eğitimler verdik ve 6 bin 177 kişiyi eğitimlerden faydalandırdık. Bu yıl Nilüfer Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 56 branşta açtığımız kurslara bin 100 kişi katıldı. Yine bu yıl NİLSEM’de, 10 branşta, 236 kişinin katıldığı eğitim çalışmaları gerçekleştirildi” dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Uğur Ergin ise öğrenme şenlikleri projesinde Bursa’yı pilot şehir olarak seçtiklerini kaydederek, amaçlarının bireylerin aktif katılımını öğrenme faaliyetlerine çekmek olduğunu belirtti. Kişilerin öğrenme faaliyetlerini okul dışında da sürdürebileceğini ifade eden Ergin, Türkiye’de hayat boyu öğrenme oranının yüzde 3, Danimarka’da ise yüzde 30 olduğunu ifade etti.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç ise öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek, halk eğitim kursları ve Nilsem çalışmalarıyla her yıl binlerce insanın aktif olarak el sanatı öğrendiğini belirtti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı ve  daha sonra serginin açılışı yapıldı. Giyim, ev mefruşatı, dekoratif dokuma, keçe, gümüş kazaz örücülüğü, iğne oyası, kırk yama, koza çiçek, el nakışı ve gömeç dallarında açılan sergiyi Başkan Bozbey ve Kaymakam Kılıç gezerek, sergilenen ürünleri dikkatle inceledi.