Bursa Mülkiyeliler Birliği’nin her hafta düzenlediği olağan Pazartesi toplantısına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmacı olarak katıldı. Bozbey, “Bursa yerel yönetim politikalarına eleştirel bir bakış ve Nilüfer Belediyesi” başlığı altında düzenlenen toplantıda dört dönemdir sürdürdüğü kent yöneticiliği deneyimlerini paylaştı.

Bozbey, “Kentler aynı insan gibidir. Gerçekten onların da hücresi vardır, onlar da yaşarlar. Dinamiktirler ve zaman zaman hastalanırlar, iyilerse çiçek açarlar sizi mutlu ederler. Onun için kentlerin bir ruhu vardır. İşte bu ruh insanları ya mutlu eder ya da huzursuz eder. Ama sürekli mutluluk getiren kentler de var. Nilüfer Belediyesi’nin yönetiminin de amacı; bu mutluluk oranını en yüksek seviyeye çıkartarak, kenti sürekli gülümsetmek. Nilüfer Belediyesi olarak bizim ana hedeflerimiz var. Benim de kişisel anlamda hedeflerim var ama kentlerin de hedefi olması lazım. Kentlerin hedefi; insanlarını, içinde bulunan yaşayanları, canlıların mutluluk düzeylerini en üst seviyeye çıkartmaktır. Biz dört dönemdir öncelikle hedef oluşturduk. 1999’da ‘Bu kentin bir ruhu olmalı, bir hedefi olmalı, önce insan ilkesiyle kültür sanat, eğitim bilim ve spor kenti olması lazım’ dedik ve o günden bu güne kadar eğitimden spora inanılmaz adımlar atan bir kurum haline geldik. Bu hedefleri tutturabilmek için bir taraftan nüfus artışına göre hizmetleri en iyi şekilde planlayacaksınız bununla birlikte de hedeflediğiniz noktaya gelmek için çaba göstereceksiniz. Bunu başarmak çok kolay değil çünkü bir taraftan yasalara bağlısınız diğer bir taraftan da Büyükşehir Belediyesi'ne bağlısınız. Böyle bir ortam içerisinde yerel yönetim kavramının ne kadar yerel olduğunu tartışmak lazım,” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin sorunu iş-aş sorunudur ancak asıl sorun ötekileştirmedir,” diyen Başkan Bozbey, “Türkiye’nin asıl sorunu ötekileştirmedir, demokrasi sorunudur, özgürlükler sorunudur. Nilüfer Belediyesi olarak bu dönemde fiziki sorunların haricinde demokrasi, özgürlük, vicdan, katılımcılık, etik değerlere sahip çıkan, eşitliği savunan kent, sosyal projeleri uygulayan bir kent olarak altı tane odak nokta belirledik. Bu anlayışla demokrasi anlayışının ‘tepeden inme demokrasi’ olmaktan çıkartarak apartmandan sokağa, sokaktan kente ve tüm ülke geneline yayılmasını sağlayacak politikalar belirliyoruz,” dedi.

Mülkiyeliler Birliği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen toplantının ardından Şube Başkanı Naci Damar Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e katılımından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.