Nilüfer’de can dostlara geri dönüşümlü beslenme

“En Dost Kent Nilüfer” sloganıyla Nilüfer’de yaşayan sokak hayvanlarının kent olanaklarından faydalanması amacıyla kentin çeşitli noktalarında beslenme odakları oluşturan Nilüfer Belediyesi, beslenme odaklarını çevreye duyarlı hale getiriyor. Nilüfer Belediyesi Pugedon Mama Matik isimli çevreye duyarlı beslenme odaklarını Nilüfer’in belirli noktalarına yerleştirmeye hazırlanırken, ilkini FSM Bulvarı Kapalı Pazaryeri yanında hayata geçirdi. Sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri geri dönüşümlü beslenme odakları, boş şişe ve çöpe atılan suların kutuya atılması halinde sokak hayvanlarının yemek yiyebilmesini sağlıyor. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirilmesi planlanan projede bir taraftan atıkların geri dönüşümü gerçekleşirken, sokakta aç kalan hayvanlar da karnını doyurabilecek. Pugedon Mama Matik’in ön yüzünde bulunan iki gözün bir tanesine boş şişe, ötekine ise şişelerde kalan su döküldüğünde, alt tarafta bulunan iki kabın birine hayvan maması, diğerine ise su doluyor.

Ünitenin aktif hale getirilmesi öncesi hayvan severlerle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “1999 yılından bu yana ilçemizde hem evcil hayvanlar hem de sokak hayvanları için birçok projeye imza attık, atmaya da devam ediyoruz. Çünkü bizler uygarlık ölçüsünün hayvan sevgisiyle de orantılı olduğunu düşünüyoruz. Hiç şüphesiz çağdaş bir kentin ölçüsü, tüm canlıların barış ve huzur içinde yaşamasıdır. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak tüm canlıların yaşam hakkına sahip çıkıyoruz. Sokak hayvanlarının hayata tutunması için birçok mahallemizde, beslenme odakları oluşturduk. Mama Matik adlı, çevreye duyarlı beslenme odaklarını Nilüfer’in belirli noktalarına yerleştiriyoruz. Sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri geri dönüşümlü beslenme odakları; boş şişe ve çöpe atılan suların kutuya atılması halinde sokak hayvanlarının yemek yiyebilmesini sağlayacak,” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Bozbey, üretici ve sponsor firma yetkililerine teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Başkan Bozbey, açılışa katılanlarla birlikte mama matik ünitesinin açılışını yaptı.