Sivilay’ın geleneksel Kente Katkı Ödülleri, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. 2013 yılı Kente Katkı Ödülleri belirlenirken, seçici kurulun titiz değerlendirmeleri sonucunda Bursa'ya katkı koyan toplamda 13 kişi ve kuruma ödülleri verildi. Nilüfer Belediyesi Kadın Hayata Yakın ve Şiir Kütüphanesi projesiyle iki dalda ödül aldı.

Ödül töreni öncesi konuşan Sivilay Derneği Başkanı Okan Aras, kent bilinci oluşturup daha yaşanabilir, sağlıklı kentlerin inşasına rehber olmaya çalıştıklarına dikkat çekerek, “Sivilay olarak yol haritamızı, kent dinamiklerine öncülük etmek, sorun tespiti ve çözüm çalışmalarında bulunmak ve anlaşılır biçimde kamuoyu ile paylaşmak olarak belirledik. Bu kapsamda 2013 yılı Kente Katkı Ödülleri'ni belirlerken, seçici kurulun titiz değerlendirmeleri sonucunda Bursa'ya katkı koyan toplamda 13 kişi ve kurumlara ödül verilmesine karar verdik," dedi.

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  “Kadın Hayata Yakın projesi uzun zamandır devam eden bir proje. Hedef kitlemiz ise kentin dışında belde ve köylerde kadınlar. Bu projede yaklaşık bin 200 kadın kitap okuyor. Kitap okudukları süreçte kentteki gezilip görülmesi gereken yerleri geziyorlar, tiyatro ve sinema ile tanışıyorlar. Kent yaşamı ile tanışmış oluyorlar ve gördük ki kitap okuyan kadınlarımızın çevresi de artık kitap okumaya başladı. Okumalar sonunda kadınlar yazarlarla bir araya geliyor ve kitap hakkında söyleşi yapıyorlar,“ diye konuştu.

Şiir Kütüphanesi dalında da ödülü Nilüfer Belediyesi adına alan Başkan Bozbey, “Nilüfer’e 4 tane kütüphane kazandırdık. Kütüphaneciliğe rahmetli Yılmaz Akkılıç’ın belgelerinin toplandığı Akkılıç Kütüphanesi ile başladık. Çocuk kütüphanesi dâhil olmak üzere ilçemizde kütüphane sayısını dört oldu. Şiir kütüphanemiz Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Sadece kütüphane özelliğinde değil, farklı araştırmalarında yapılabileceği bir yer olarak tasarlanmıştır,” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey’e ödülleri Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker ve Sivilay Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Çavun’un elinden aldı.