Her yıl Nilüfer Belediyesi personelini buluşturan geleneksel iftar yemeği, bu yıl da Crowne Plaza Hotel’de düzenlendi. İftara Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, İlhan Demiröz, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdem Saker, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, eski dönem ve mevcut meclis üyeleri, kurum idarecileri, meslek odalarının temsilcileri ve çok sayıda personel katıldı.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ramazan Ayı, kutsal bir aydır, insanın nefsini ispatladığı bir zaman dilimidir. Kutsal Ay ayrıca; toplumsal varlık olarak insanın, sofrasını  yakın çevresiyle  paylaştığı ve yoksul  durumdaki kişilerle bölüştüğü bir dönem olma özelliğini de taşır. Ramazan felsefi olarak iradesiyle var olan insanın, diğer canlılardan kendisini ayırt edici niteliğini gösterdiği bir dönemdir. Ramazan  dayanışmanın, yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bir aydır.. Zenginin yoksula el uzattığı, toplumun birlik bütünlük gösterdiği manevi değeri karşılıksız günlerdir. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak ilçemizde Ramazan Ayı boyunca yardımlarımızı sürdüreceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütün bunları sessiz sedasız yapmaya devam edeceğiz,” dedi.

Konuşmanın ardından Müftü Mehmet Ay’ın okuduğu duayla oruç açıldı, huzur ve neşe içinde iftar yemeği yendi. Nilüfer Belediyesi ailesinin buluştuğu iftarın sonunda fasıl ve Hacivat-Karagöz gösterisi geceye ayrı bir renk kattı.