Nilüfer Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle düzenlenen yaz okullarının sertifika töreni Minareliçavuş Mahallesi’nde yapıldı. Kursa katılan 29 öğrenci, seslendirdikleri marşlar ve şarkılarla büyük alkış topladı.

Fotoğraf, yüzme, folklor, drama, resim ve el sanatları gibi branşlarda dört hafta eğitim alan öğrencilere katılım ve teşekkür belgeleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından verildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Nilüfer Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen projenin devam edeceğini belirten Başkan Bozbey, “Bu projenin bir aylık kısa bir süre için de olsa çocuklarımız üzerinde olumlu katkıları olduğunu görüyorum. Velilerimize bizlere ve derneğimize güvenerek çocuklarını emanet ettikleri için teşekkür ediyorum. Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırabilme adına çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi bizler için çok önemli. Nilüfer’in farkını çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, her yaştan insanımızla birlikte ortaya koymak istiyoruz. Çocuklarımız burada aldıkları eğitimin yanında kentimizi de tanıma imkânı buldular. Daha önce gitmedikleri beldelerimize giderek o bölge hakkında bilgi sahibi oldular. Bu sayede çocuklarımızın gelecekte gerçekten hem çevreci hem de ulusunu en iyi şekilde temsil eden bireyler olacaklarına inanıyorum,” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bursa Şube Başkanı Süheyla Kaplan da derneğin kurucusu Türkan Saylan’ı özlemle andığını belirterek, “Minareliçavuş Mahallesi’nde üç yıldır Nilüfer Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğümüz projenin meyvelerini topluyoruz. Yaz okullarında çocuklarımızın hem kültürel, hem de zihinsel faaliyetlerini geliştirmek adına yoğun çaba harcayan eğitmenlerimizle birlikte bu projenin uzun yıllar sürmesini diliyorum,” dedi.

Sertifika töreninde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin yaz okuluna katılan öğrenciler de hazırladıkları gösteri katılımcıların beğenisini topladı. Minik öğrencilerden oluşan koro ‘Caddelerde Rüzgâr’, ‘Çağdaş Yaşam Marşı’ ve ‘Mülkiye Marşı’nı başarıyla seslendirdi. Minareliçavuş Meydanı’nda fotoğraf ve el sanatları sergisi de açan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.