Motosikletli Kuryeler Derneği, Bozbey’i ziyaret etti

Kuryelik mesleğine değer kazandırmak ve tanıtmak için Bursa’da ilk defa Nilüfer’de kurulan Bursa Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Yaklaşık iki yüz üyeye sahip olduklarını belirten Dernek Başkanı Turgut Ay, amaçlarının kuryelik mesleğini kaliteli bir meslek haline getirmek olduğunu söyledi. Turgut Ay, kurye iş verenleri ve çalışanlarının karşılıklı mağduriyetlerini minimum seviyeye indirmek, iş kazası sonrası doğabilecek her türlü geçici veya kalıcı sakatlıklarda ve ölüm durumlarında kuryelerin geride kalan birinci dereceden yakın ailesine maddi ve manevi destekte bulunmak, hukuki haklarını savunmak, bu mesleği meslek edinmiş herkesi bir araya toplamak ve bu mesleği kaliteli bir şekilde yaşatmak istediklerinin altını çizdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “Motosikletli kuryelik çağımızın vazgeçilmez meslek dalları arasında. Bu mesleği yapanların örgütlenmesi ve daha kaliteli hizmet sunmaları bizler için de önemli. Kuryeler taşıdıkları eşyaların güvenliğinden sorumlu oldukları gibi, biz de yerel yöneticiler olarak kuryelerin can güvenliklerinden sorumlu olmamız gerekiyor. Nilüfer Belediyesi olarak yaklaşık yüz kilometreye yakın bisiklet yolumuzla motosikletli kuryelerin de sağlıklı bir şekilde kent içi ulaşım sağladıklarına inanıyorum,” şeklinde konuştu.

Motosikletli Kuryeler Derneği’nin gerçekleştirdiği ziyaretin sonunda dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.