İran Urumiye Belediyesi Bozbey’i ziyaret etti

İnsan odaklı projelerle Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Belediyesi,  uluslararası alanda da rol-model olmaya devam ediyor. İran’ın Urumiye kentinden çeşitli temaslarda bulunmak için Bursa’ya gelen Urumiye Belediye Encümen Başkanı Rohullah Hazaret Puhr ve beraberindeki heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi’nin projelerini yakından takip ettiklerini belirten Rohullah Hazaret Puhr, örnek projeleri Urumiye’de de uygulamak istediklerini kaydetti. Yenişehir Havaalanı’ndan İran’a seferlerin başlaması durumunda Bursa turizminin artış göstereceğini de söyleyen Rohullah Hazaret, turizmle birlikte ticari ilişkilerin de gelişeceğini söyledi. Nilüfer ilçesinden övgüyle söz eden Rohullah Puhr, “İki belediye arasında kardeşlik ilişkisi kurarak daha iyi projelere birlikte imza atmak istiyoruz ve bu birlik beraberliği simgeleyen Nilüfer ve Urumiye’de kardeşlik parkı yapmak istiyoruz,” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Urumiye Belediyesi heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, Nilüfer Belediyesi’nin projelerini aktardı. Kültür, sanat, eğitim, bilim ve spor kenti olduklarını söyleyen Başkan Bozbey, Urumiye kentinde Nilüfer’in örnek alınmasından gurur duyacaklarını belirtti.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantının sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Urumiye Belediyesi heyetine Nilüfer’i simgeleyen çeşitli hediyeler takdim etti.