Başkan Bozbey ekolojik bahçede

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Hobi Bahçeleri’ni ziyaret etti. Burada faaliyet gösteren Ekolojik Yaşam Derneği’nin ekolojik bahçelerini de gezen Bozbey, 6 yıldır sürdürülen tohumlama çalışmaları hakkında bilgi aldı. Nilüfer Belediyesi Çevre-Kırsal Kalkınma Danışmanı ve Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Arca Atay, gelecek yıl Nisan ayında yapılması planlanan Tohum Takas Şenliği hakkında bilgi verdi. Şenliğin Nilüfer’de yapılarak Türkiye’ye örnek olacağını ifade eden Atay, “Bu şenlikte 6 yıldır yaptığımız çalışmaları sunacağız. Yerel tohum örneklerinin de yer alacağı şenlikte tohum takası da yapılarak çiftçilerimizin ürün çeşitliliği hakkında bilgilenmesi ve doğru tohuma ulaşma imkânı sağlanmış olacak. Bu çalışma yine Türkiye’ye örnek olacak,” dedi.

Başkan Bozbey de yapılan çalışmalardan dolayı dernek yönetimini kutlarken, yetiştirilen ürünleri de yakından inceledi.