Nilüfer Japon potasına dostluk sayıları attı

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Meclis üyeleri Beril Tanaçan Ünler, Nilgün Berk, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun da eşlik ettiği Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün Küçük Erkek Basketbol Takımı’nın katıldığı Basketbol Dostluk Turnuvası, Japonya’nın Tokai kentinde gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi heyeti, 2007 yılında kardeş kent anlaşmasını imzaladığı Tokai kentine ziyaretinde çok sıcak bir şekilde karşılandı. Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suzuki, makamında kabul ettiği heyete, “Nilüfer’den gelen dostlarımızın ziyareti bizi çok onurlandırdı. İki kent arasındaki kardeş kent ilişkilerimiz personel değişimi programı ve basketbol turnuvası gibi etkinliklerle perçinleniyor. Bizler, Nilüfer’le ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız,” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız da kendilerini samimi bir şekilde karşılayan Suzuki’ye teşekkür ederek, “Geçen yıl Nilüfer’de yapılan Basketbol Dostluk Turnuvası bu yıl da ülkenizde yapılıyor. Nilüfer Belediyesi’ni temsilen, buraya binlerce kilometre uzaktan geldik. Ama yüreğimizdeki dostluk, aramızdaki tüm uzaklıkları yok ediyor. Aynı zamanda Tokai’nin 45’inci kuruluş yılı coşkusunu sizlerle bir arada olmak bize ayrı bir onur yaşatıyor,” diye konuştu. Işıkyıldız, deprem konusunda Japonya’nın deneyimlerinden yararlanmak istediklerinin de altını çizerek, bu konuda işbirliği yapılabileceğini belirtti. İki ülke arasındaki kalıcı dostluğun kötü günlerde de kendisini gösterdiğini belirten Işıkyıldız, Van Depremi’nde yaşamını yitiren Dr. Miyazaki’nin Nilüfer’de her yıl düzenlenen etkinliklerle anıldığını vurguladı.

Tokai ziyaretlerinde kent meydanını da gezen Işıkyıldız ve beraberindekiler burada Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan çeşme ve çini panoyu da inceledi.

Tokai’de 8 takımın katıldığı turnuvada ise adeta dostluk yarıştı. Nilüfer Belediyespor Küçük Erkek Basketbol Takımı turnuvada 4. olarak kenti başarıyla temsil etti. Nilüfer Belediyesporlu gençler, turnuvanın son gününde Japon kardeşleriyle dostluk ve barış mesajları verirken, gerçekleştirilen seremoni oldukça anlamlıydı. Beyaz bir zemine kalın fırçalarla yazılan ‘Dostluk’ yazısının çevresinde toplanan Türk heyet ve Japon ev sahipleri verdikleri pozla ânı ölümsüzleştirdi.