Nilüfer’in üçüncü kütüphanesi Üçevler’de

Nilüfer’in farklı bölgelerinde her biri farklı ihtisas konularında geliştirilecek kütüphanelerden ilkini geçtiğimiz yıl restore edilen tarihi Demirci Camii’nde hizmete sunan Nilüfer Belediyesi, bu yılki kütüphaneler haftasında da Nilüfer Üçevler Kütüphanesi'nin kapılarını açıyor.

31 Mart Cumartesi günü saat 12.00’de yapılacak törenle hizmet vermeye başlayacak olan Üçevler Kütüphanesi koleksiyonunda; başta gazeteci Yüksel Baysal'ın kitaplığı olmak üzere, başvuru kaynakları, felsefe, psikoloji, toplum bilimleri, din bilimleri, uygulamalı bilimler, kişisel gelişim, halk edebiyatı, kişisel yaşam ve mesleki gelişim, çocuk edebiyatı, tarihin çeşitli konuları, el sanatları, tarım ve hayvancılık, sağlık, spor, uygulamalı bilimler, eğitici teknik yayınlar, tarih-coğrafya rehber yayınları yer alıyor.

Ödünç kitap alışverişi, internet erişimi, araştırma danışma hizmetleri, atölye çalışmaları ve okuryazar buluşmalarının gerçekleşeceği Nilüfer Üçevler Kütüphanesi, iki katlı bir binada toplam 700 metrekare civarında kullanım alanına sahip. Okurlarına hafta sonları ve akşamları da kapılarını açık tutacak olan bu yeni kütüphane, Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi ve Nilüfer Çocuk Kütüphanesi ile çevrimiçi bağlantıda olacak. Kitapseverler böylece Nilüfer’in hangi kütüphanesine giderse gitsin, aynı ağ üzerinde hizmet verilebilmesi sayesinde kütüphanelerin tüm envanterinden yararlanma fırsatı elde edecek.

Üçevler, Beşevler, Çalı ve Konak Mahalleleri’ne hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip olan kütüphanedeki son hazırlıkları yerinde inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, açık raf sisteminin uygulanacağı ve Bursa’da ilk kez “ödünç kitap makinası”nın kullanılacağı Üçevler Kütüphanesi’ne tüm Nilüferlileri davet etti. Bozbey ayrıca 60 bin kitap kapasitesine sahip olması hedeflenen Üçevler Kütüphanesi’nin bu rakama kısa zamanda ulaşabilmesi adına kültür dostlarından kitap bağışı beklediklerini kaydetti.