Şiirin kaptanı İhsan Üren’e Nilüfer’de veda

Şairin Bursa’daki kaptanı, ölümünün ardından Nilüfer Şiir Kütüphanesi’nde sevenleri ve dostları tarafından yeniden anıldı. Üren Ailesi, Nilüfer Belediyesi, Bursa Yazın ve Sanat Derneği, Türkiye Yazar Sendikası ve Edebiyatçılar Derneği Bursa Temsilciliği, Akatalpa Şiir ve Eleştiri Dergisi, Çini Kitap Dergisi, Eliz Edebiyat Dergisi'nin çağrıcılığında düzenlenen veda akşamında usta kalem, anıları ve şiirleriyle yâd edildi. Şair dostları Nuri Demirci, Hilmi Şanal, Mustafa Durak, Ceyhun Erim, Güney Özkılınç, Yunus Temiz başta olmak üzere birçok dostu, şiirin kaptanını anlattı. Şiirleri okundu, anekdotlarına yer verildi.

Gecede söz alan Nilüfer Kütüphane Müdürü Şafak Pala, “Bu usta isim burada anmak çok önemli. Biz sanatçıların kente anlam kattığını düşünüyoruz. Bu kent adına bıraktıkları için kendisine teşekkür ediyoruz. Sanat adına yapılan birçok çalışmada katkıda bulunmuştur. Onu hiçbir zaman unutmayacağız,” dedi.

Geceye katılan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu da usta şairin adının Nilüfer’de bir cadde veya sokağa verilmesi için harekete geçeceğini belirterek, Üren’in Yolgeçen Hanı adlı şiirini okudu.