Akkılıç Kütüphanesi 7 yaşında

Nilüfer Belediyesi’nin ‘yaşayan kütüphane’ anlayışını ortaya koymak amacıyla Gazeteci Yazar Yılmaz Akkılıç’ın önderliğinde, bağışladığı kitaplar ve malvarlığıyla kurduğu Akkılıç Kütüphanesi 7. yaşını kutlamanın gururunu yaşadı. Okurların desteğiyle her geçen yıl daha da büyüyen Akkılıç Kütüphanesi’nin kuruluş yıl dönümü Nilüfer Belediyesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Akkılıç ailesinin ev sahipliğinde kutlandı. Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile eşi Gülbahar Türkyılmaz, BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Akkılıç’ın eşi Güner Akkılıç, kardeşleri Nihal Turan ve Yener Akkılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende, geçen sene Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü alan ve kitaplaştırılan araştırma dosyalarının tanıtımı yapıldı ve kitaplar imzalandı. Ayrıca Yılmaz Akkılıç'ın iki ciltten oluşan “Nerede Hata Yaptık Dost Okurlarım” adlı kitabı da katılımcılara armağan edildi.

Yılmaz Akkılıç ilham verdi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törendeki konuşmasına Yılmaz Akkılıç’a ait bir şiirle başladı. Aramızdan ayrılışının 5. yıl dönümü yaklaşan Yılmaz Akkılıç’ı özlem ve minnetle andıklarını belirten Başkan Bozbey, “İnsan hayallerini besledikçe, hayallerinin ve hedeflerinin peşinde emek verdikçe güçlenir. Yılmaz Abi, bize hayallerimizi besleme konusunda, güçlü olma ve dik durma konusunda, mücadele konusunda her zaman güç verdi, ilham verdi. Onun önderliğinde, bağışladığı kitaplar ve mal varlığı sayesinde 2007 yılında Akkılıç Kütüphanesi’ni kurduk. Bu süreçte, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin desteği de bizim için çok önemliydi,” diye konuştu. Bozbey, BGC’ye, Akkılıç Ailesi’ne ve etkinliklere destek veren Akkılıç Kütüphanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yener Akkılıç’a teşekkür etti.

Bozbey, 7 yıl önce Nilüfer’de yaşayan kütüphane anlayışını ortaya koyma hedefiyle yola çıktıklarını belirterek şöyle devam etti: “Nilüfer’e, 7 yılda, Akkılıç, Üçevler, Şiir ve Çocuk olmak üzere, 4 kütüphane ile Demirci Kültürevi Kitaplığı kazandırdık. Ayrıca, Gölyazı’da, yazın yaşamına sunduğumuz benzersiz bir hizmet olan Göl Yazı Evi’ni hizmete sunduk. Bu örnekler bile Yılmaz Akkılıç’ın önümüzde açtığı ufukları anlayabilmek için yeterli.”

Yayınlanan yeni eserler hakkında bilgi veren Akkılıç Kütüphanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yener Akkılıç da, “Yılmaz Akklıç’ın aramızdan ayrılmasından sonra yeni eserler üretmeye devam ettik. Bu yıl da karşınıza yeni eserlerle çıktık. Yılmaz Akkılıç anısına düzenlenen ödül töreninden çıkan bu eserler Bursa için çok yararlı olacak,” dedi.

Etkinlik sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri bağışçılarına plaket ve teşekkür belgeleri verildi.