Nilüfer Belediyesi ve Siyah Beyaz Yayınları tarafından Nilüfer’de düzenlenen Kitap Günleri okurları, ünlü yazarlar ve kitaplarla buluşturdu.  29 Kasım’da başlayıp 7 Aralık’a kadar açık kalan Kitap Günleri Çadırı’nı yaklaşık 7 bin kitap meraklısı ziyaret etti. Kitap Günleri’nde çocuk kitaplarının yer aldığı kitap standları en fazla ilgi gören standlar arasında yer aldı.

67 yazar ve 17 yayınevinin katılımı ile gerçekleştirilen Nilüfer Kitap Günleri standlarında 100’ün üzerinde yayınevine ait kitaplar satıldı.

 

Kitap Günleri’nde ünlü yazarlar okurlarıyla buluştu. İhsan Eliaçık, Murat Tavlı, Kahraman Tazeoğlu, Muzaffer İzgü, Erdal Sarızeybek, Vural Savaş gibi isimler düzenlenen imza günü ve söyleşilerde okurlarla bir araya geldi.

 

Nilüfer Kitap Günleri’nde okurlarıyla buluşmaktan mutlu olduğunu ifade eden Erdal Sarızeybek, “Halkımızla ülkemizde olan biten konuları konuştuk, değerlendirdik” dedi. Çözüm sürecine değinen Sarızeybek  “Türk milleti olarak çok dikkatli olmalıyız. Çözüm sürecinde yanlış bir karar verip, yanlış siyaseti desteklersek bunun bedeli çok ağır olabilir. Bunun bedelini de çocuklarımız ödemek zorunda kalabilir. AK Parti Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümetidir saygımız vardır. Partiye oy verenler bizim kardeşimizdir saygımız vardır ancak AK Parti’nin siyaseti yanlıştır ve bu siyaseti devletimizin ve çocuklarımızın geleceğini ateşe atmaktadır. Halkımızın bir an önce bu tehlikeyi görüp, bu siyaseti durdurmasını ve değiştirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Vural Savaş da dünyaya yön veren büyük filozoflar ve devlet adamlarının çok kitap okuduklarına dikkat çekti ve bir de eleştiride bulundu.  Savaş, “Baktığınız zaman fikir eserlerinin en az okunduğu ülke Türkiye’dir. Okunan kitapların, çok satanlar listesinde yer alan kitapların insanların kültürel ve fikir seviyesini yükseltecek kitaplar olmadığını görüyoruz. Meşhur bir söz vardır, “Bir kitap okudum hayatım değişti” diye… İnsanların kaderinde değişecekse, bu muhakkak okuması ve yazması güçlü olan insanların elinden olacaktır” ifadelerini kullandı.

,

Kitap Günleri’nde yer alan isimler arasında tarım ve hayvancılıkla uğraşan Sadettin Onay da vardı.  Yıllardır okuduklarını ve gözlemlediklerini biriktirerek Kırmızı Umut adında kitabını yazdığını belirten Onay  “Kendim çok eğitim alamadım ancak yıllarca okuyarak bu kitabı çıkartma azmine ulaştım” dedi.

 

Köy okullarına kitap

Geleneksel hale getirilerek her yıl kasım ayında düzenlenmesi planlanan Kitap Günleri’nin ilkinde anlamlı bir çalışma da yapıldı. Köy okulları için kitap toplandı. Hem yayınevlerinin hem de ziyaretçilerin katkısıyla binin üzerinde kitap toplandı. Toplanan kitaplar Nilüfer’deki köy okullarına armağan edilecek.