Türk sinemasında unutulmazlar arasında yer alan 200’ün üzerinde filme müzik yapan Cahit Berkay, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Emrah Karaca ile birlikte sevenlerine nostaljik bir gece yaşattı.

 

Türk Sineması’nın 100. yılı kapsamında düzenlenen gece, Beyazperdenin Gülen Yüzleri isimli belgesel filmin gösterimi ile başladı. Geceye, Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Cahit Berkay’ın Film Müzikleri Konseri'nde, Selvi Boylum Alyazmalım, Bodrum Hâkimi, Dila Hatun, Devlerin Aşkı, Çiçek Abbas, Güler misin Ağlar mısın? gibi akıllardan hiç silinmeyen film müziklerinin yanı sıra, Cem Karaca ve Barış Manço’nun Cahit Berkay ile çalıştıkları döneme ait unutulmaz eserler de seslendirildi. Salonu dolduran izleyiciler büyük bir keyifle izledikleri Cahit Berkay ve ekibini konserin sonunda dakikalarca ayakta alkışladı.

 

Gösterilen ilgiye teşekkür eden usta sanatçı Cahit Berkay, böyle bir geceye davet edildiği için mutlu olduğunu ifade etti. Konserin sonunda Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu Cahit Berkay ve ekibini çiçeklerle kutladı.  Emiroğlu, koltukları doldurarak tüm etkinliklere hayat katan Nilüfer halkına da teşekkür etti.