Bozbey, Bursalı yazarlarla bir araya geldi

Eğitim, bilim ve kültür sanat kenti Nilüfer’i oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenleyen Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Bursalı yazarları yakından tanımak için akşam yemeği düzenledi. Çok sayıda yazarın katıldığı yemeğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Meclis Üyesi Gizem Elmas ve Kütüphane Müdürü Şafak Pala da katıldı. Yemeğe katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yazarları 'söz büyücüsü' olarak değerlendirdi.

Yazarların, toplumun yol göstericisi olduğunun altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Harfleri bir araya getirip, kelimelere ve büyük anlam taşıyan cümlelere dönüştürebilmek, bu cümlelerle topluma bir yol gösterici olabilmek bir birikimin, araştırmanın ve mutlaka, aynı zamanda iyi bir okur olmanın da sonucu. Her birinize, bizleri iyi birer okur yapabilme noktasındaki gayretlerinizden dolayı yürekten teşekkür ediyorum,” dedi.

Nilüferli okurlarla yazarları çeşitli ortamlarda buluşturmaya özen gösterdiklerini de söyleyen Başkan Bozbey, “Nilüfer’de okur profilini güçlendirmek ve yükseltmek amacıyla yaşayan kütüphane anlayışımızı Nilüfer Akkılıç Kütüphanemizle, Şiir Kütüphanemizle, Üçevler Kütüphanemizle ve Çocuk Kütüphanemizle destekliyoruz. Bunun yanı sıra Demirci Kültürevi Kitaplığı ve Gölyazı’da bulunan Yazı Evimiz de bu kent için büyük kazanımdır. Yener Akkılıç’ın Akkılıç Kütüphanesi’nin yıl dönümü konuşmasında dediği gibi, ‘Kitaplardan oluşan bombaların, daha çok insana ulaşarak ve bir bir patlayarak bilgiyle, bilimle, harflerin gücüyle bizi güzel günlere ulaştırması dileğiyle,” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da 2015 yılında ‘Yılın Yazarı Aziz Nesin’ etkinlikleri düzenleyeceklerini belirterek Bursalı yazarların da çalışmalarına yer vermek istediklerini söyledi. Diğer bir taraftan Pala Gölyazı’da açılan Göl Yazı Evi’nden Bursalı yazarların da yararlanmasını istediklerini kaydetti.