Nilüfer’e geri dönüşüm ödülü

Çevrenin korunması ve kaynak israfının önlenmesi için çalışmalar yürüten Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) Türkiye’de geri kazanım toplama sisteminin oluşturulmasının yirminci yılında, örnek çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi’ni ödüllendirdi. Nilüfer Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde Nilüfer Belediye Başkan Vekili Beril Tanaçan Ünler, 1995 yılında gönüllülerle başlayan geri kazanım projesine katılımın her geçen gün arttığını belirterek projenin hayata geçirilmesinden bu yana 54 milyon 103 bin 500 kilogram geri kazanım sağlandığını kaydetti.

20 yılda toplanan yaklaşık 55 milyon tonaj ile 643 bin 831 adet yetişkin ağacın kurtarıldığının altını çizen Ünler, bu rakamın 150 adet kent ormanına bedel olduğunu söyledi. Beril Tanaçan Ünler, “Tüm bunları yaparken atık sahaları dolmasın, ağaçlar kesilmesin, ülkemizin öz sermayesi tükenmesin, sürdürülebilir bir sanayileşmemiz olsun istedik. Şimdi bu haklı gururun ödülünü alırken bu güne dek bizlere destek olan tüm Nilüferliler’le bu ödülü paylaşmak istiyoruz,” şeklinde konuştu.

ÇEVKO Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla da Nilüfer Belediyesi’nin çevre ve geri kazanım projesini titizlikle uyguladığını ifade etti. Türkiye’de geri kazanım ile ilgilenmesi gereken bin 300 tane belediye olduğunu hatırlatan ÇEVKO Genel Müdürü Yaşar Nadir Atilla yaklaşık 120 belediyenin projeye sahip çıktığını belirtti. Nilüfer Belediyesi’nin projeye katkısından dolayı ödüllendirildiğini kaydeden Atilla, Nilüfer Belediyesi adına ödülü Başkan Vekili Beril Tanaçan Ünler’e verdi.

Ödül töreninde söz alan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da Nilüfer Belediyesi’nin çevre bilinciyle projeler geliştirdiğinin altını çizerek çevreyi zararlı maddelerden korumak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Nilüfer Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen ödül törenine ÇEVKO adına Dilek Özcan Uslu ve Baran Erdoğan’ın yanı sıra Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever, Meclis Üyeleri Mustafa Öztürk, Lütfü Günenç, Kemal İvgen ve Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Gül Aydın da hazır bulundu.