Bozbey CHP’li meclis üyelerine Nilüfer’i anlattı

Sosyal belediyecilik ve çağdaş kent anlayışıyla Türkiye’de öncü çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından düzenlenen Marmara Bölgesi Nilüfer Buluşması’na ev sahipliği yaptı. Crowne Plaza’da gerçekleştirilen bölge buluşmasına Bursa, Yalova, Eskişehir, Çanakkale ve Bilecik’ten Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Güçlü yerel yönetimler oluşturmak için Türkiye genelinde başlatılan projenin beşinci toplantısının açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’de uygulanan insan odaklı projeleri anlattı. 16 yıllık deneyimlerini sunum eşliğinde anlatan Bozbey, kentlerin hedeflerinin olması gerektiğine vurgu yaparak, kent yöneticiliğine geldikleri 1999 yılında Nilüfer Belediyesi’ne Eğitim-bilim, kültür-sanat ve çağdaşlık hedefleri koyduklarının altını çizdi.

Amaçlarının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği ‘Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak’ olduğunu ifade eden Bozbey, muasır medeniyet kavramının batılılaşmak olmadığını söyledi. Nilüfer Belediyesi’nde demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, etik, eşitlik gibi odak noktaları oluşturduklarını kaydeden Başkan Bozbey, “Farklı bir yönetim anlayışını Nilüfer’de uyguluyoruz,” şeklinde konuştu. CHP’li belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda Bozbey, kadın seçmene daha çok önem verilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de “Mutlu kent, gülümseyin Nilüfer’desiniz sloganını Türkiye’nin tüm kentlerine yaymak zorundayız,” diyerek Nilüfer’in örnek projelerine dikkat çekti. Milletvekili Özgür Özel, Türkiye’de bir çok ilki Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin gerçekleştirdiğini belirterek, “Türkiye’de ilk doğalgaz, ilk metro, ilk anne sütü projesi CHP’li belediyeler tarafından gerçekleştirildi. Belediyeciliği daha iyi yapıyoruz fakat kendimizi iyi tanıtamıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gelişmesi demokrasinin temelden yaygınlaşması için hepimize önemli görevler düşüyor,” şeklinde konuştu.

CHP’li belediyelerin kardeş belediye olması için başlatılan proje kapsamında bu güne kadar hedefledikleri 230 belediyeden 116 belediyeyi kardeş kent yaptıklarını belirten Özgür Özel, “Güçlü belediyeler küçük belediyelerin ellerinden tutacaklar. Bizim yereldeki yüzümüzü yansıtan belediyeler sizlerin uzatacağı sıcak ellerle artık AKP’nin çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemini sonlandıracağını düşünüyorum,” dedi.

CHP Marmara Bölgesi Nilüfer Buluşması’nda CHP’li belediye meclisi üyelerine CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Erkan Karaaslan ve Sadik Kayhan tarafından, belediye meclislerinin görev yetki ve sorumlulukları, oylama usul ve esasları ile hukuk komisyonlarının görev, yetki ve sorumlulukları, meclis kararlarına karşı yargı yolu, yerel yönetimler ve toplumsal cinsiyet eşitliği, stratejik plan performans programı, bütçe ve faaliyet raporu, denetim komisyonu görev yetki ve sorumlulukları ile meclis imar konularındaki yetki görev ve sorumlulukları anlatıldı.