Ulusal ve uluslararası yarışmalarda çok sayıda başarıya imza atan Nilüfer Belediyesi Çoksesli Korosu, Yeni Yıl Özel Konseri’nde sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Müzik tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Yeni Yıl Konseri’nde Nilüfer Çoksesli Korosu sahneyi Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu ve Nilüfer Oda Orkestrası’yla paylaştı. Katılımcılara müzik ziyafeti sunulan gecede ünlü sanatçı Fatih Erkoç da Nilüfer Çoksesli Korosu’yla birlikte sahne aldı.

Şef Zeynep Göknur Yıldız’ın yönetimindeki Nilüfer Çoksesli Korosu’nun seslendirdiği Tchaikovsky, İvan Celak, David Eddleman ve William Shakespeare ile Matthev Harris’in unutulmaz eserleri Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yankılandı. Ünlü sanatçı Ben Parry’nin dillerden düşmeyen Ciao Bela eserini seslendiren Nilüfer Çoksesli Korosu koristi Sinan Turhan da izleyiciden büyük alkış aldı.

Gecede Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu ile Nilüfer Çoksesli Korosu Makedon Halk Ezgisi Çay Şukariye’yi birlikte söyledi.

Şef Ayşegül Kuntman yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu ayrıca Oliver Gies’in Fragile, Stefan Kalmer’in When Shalle We Three Meet Again ve Soila Sariola’nın Nouse Lauluni eserlerini de seslendirerek sanatseverleri kendinden geçirdi.

Gecede sahne alan Nilüfer Oda Orkestrası da büyük alkış aldı. Şefliğini Hasan Adıgüzelzade’nin üstlendiği Nilüfer Oda Orkestrası, klasik müziğe birbirinden değerli eseler kazandıran Vivaldi ve Bartok’un yanı sıra Anadolu ezgilerine de yer verdi. Nilüfer Oda Orkestrası, Bahçe Duvarını Aştım, Rumen Türküsü - Çalın Davullar ve Necati Gedikli’nin Tamzara eserlerini de ustalıkla seslendirdi.

Konserin sonunda Nilüfer Çoksesli Korosu, Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu, Nilüfer Oda Orkestrası ve Fatih Erkoç birlikte sahneye çıkarak, sözlerini Hasan Erkek’in yazdığı müziğini Nedim Yıldız’ın uyarladığı Yeni Yıl Şarkısı’nı izleyicilerle birlikte söyledi.