Bozbey’den karla mücadele ekiplerine ziyaret

Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri kent merkezini etkisi altına alan kar yağışının ilçede ulaşımı olumsuz etkilememesi için 24 saat görev yapıyor. İki gündür kent merkezi de dâhil olmak üzere Bursa genelini etkisi altına alan kar yağışı dolayısıyla alarma geçen Nilüfer Belediyesi ekipleri, aralıksız çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Karla mücadele için oluşturulan 18 ayrı ekip, toplam 100 personelle 24 saat boyunca ilçe genelinde görev yaparken, greyder, beko loder ve kamyonlardan oluşan toplam 28 araç ile makine yol açma ve tuzlama çalışmalarında kullanıyor. Ekipler, araç ve makinelerle Nilüfer’deki tüm ara sokaklar ve Büyükşehir’in sorumluluğundaki birçok anayolda da görev yapıyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Ahmet Çakıcı ve Turgay Erdem ile birlikte Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Özverili çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, “Yoğun kar yağışı tüm yurtta olduğu gibi Nilüfer’de de etkisini hissettirdi. Gece gündüz görev yapan tüm ekibimize yürekten teşekkür ediyorum. Halkımızın ulaşımını sağlamak ve hayatını kolaylaştırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Çalışmalar sırasında sizler de kendinize dikkat edin. Sadece Nilüfer Belediyesi değil, gerektiğinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan ana arterlerde de ayrım yapmadan çalışma yapın. Sonuçta ana arterde ara sokakta Nilüferlilerin kullandığı yol ve bizim görevimizde buralarda ulaşımı açmaktır,” dedi.

Bin ton tuz depoladıklarını belirten Ulaşım Hizmetleri Müdürü Sibel Yücel Ünlüdağ da yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verirken, ekiplerin yollardaki buzlanmalara karşı 24 saat görev başında olduklarını vurguladı. Ziyaretin sonunda ekiplere baklava ikram edilerek çalışmalarında başarılar temennisinde bulunuldu.