Bozbey: Nilüfer’in çıkarlarını korumak zorundayız

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  Adalet ve Kalkınma Partisi Nilüfer İlçe yönetimini kabul etti. Bozbey, ziyarette “Aynı geminin yolcularıyız” diyen ilçe yönetimine

“Eğer aynı gemideysek, Nilüfer bazında düşünüyorsak herkes bir ucundan tutarak gemiyi karaya çıkarmalı,” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  ilçe kongresinin ardından ziyaret turu başlatan Adalet ve Kalkınma Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ve Yönetim Kurulu Üyelerini Halk Evi’nde kabul etti.

Konuklarını yeni makam odasında ağırlayan Başkan Bozbey, siyasi partilerin demokrasinin temel unsuru olduğunu vurguladı. Belediye Başkanlarının halk tarafından seçilseler de netice itibariyle kentin yöneticileri olduğunu söyleyen Bozbey, “Meclis üyelerimizle, mahalle muhtarlarımızla ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte, Nilüfer halkından aldığımız desteklerle,  onların vermiş olduğu öneri ve şikâyetleri değerlendirerek, bu kenti geleceğe taşımanın mücadelesini veriyoruz,” dedi.

8 aydır baskı gövrüyoruz

Nilüfer’in çıkarlarını korumak zorunda olduklarını söyleyen Bozbey, diğer ilçelerin kendisini ilgilendirmediğini söyledi. Büyükşehir’den Nilüfer Belediyesi’ne, son dönemde başta Kent Ormanı’nın devri olmak üzere birçok konuda uygulanan baskıya dikkat çeken Başkan Bozbey şöyle konuştu: “16 yıldır görevdeyim, 15 yıl görmediğimiz baskıyı 8 aydır inanılmaz bicide görüyoruz. Bu, Büyükşehir’in baskısı. Tuhaf işler oluyor, garip işler oluyor. Bu, siyaset adına yapılıyorsa her şey tersine döner. Siyaset adına yapılmıyorsa da düşündürücü. Yapılan doğru değil. Abluka altına alma düşüncesini asla kabul etmem. Bunun hesabı mutlaka vatandaş tarafından görülür. Belediye’nin yapmış olduğu tesislere el koyma düşüncesi kabul edilemez. Madem yok öyle bir şey. Eğer demokrasiden bahsediyorsak, yasalar geriye doğru işlemez. Madem burada Nilüfer’i temsil ediyorsunuz, madem Nilüfer ilçe yönetimisiniz buna bence sizin de müdahil olmanız lazım. Ama sizler başka türlü düşünüyorsanız o başka. Biz burada Nilüfer bazında düşünüyorsak, sizin tabirinizle aynı gemideysek, o zaman gemiyi karaya beraber çıkarmalıyız. Lodoslu havada hiç fikir ayrılığına düşmeden, herkes bir ucundan tutarak bu gemiyi karaya çıkarmalı.”

Siyaset gündeme gelmemeli

Başkan Bozbey, yerel yönetimlerde seçimlerin ardından siyasetin gündeme gelmemesi gerektiğini ancak Türkiye’de bunun yapılamadığını belirtti. Bozbey şöyle konuştu: “Avrupa’da yerel seçimler bir ay konuşulur bir aydan sonra kimse yerel seçim konuşmaz oturur herkes işine bakar. Ama burada yerel seçim bitiyor, yeni bir yerel seçim başlıyormuş gibi süreç devam ediyor. Bunun ayırdını iyi yapmak lazım. Türkiye’de artık insanlar bunun ayırdını iyi yapmaya başladı. Zaman herkes için önemli bir faktör zamanı iyi kullanmak lazım bizler de bu 5 yılı yine kent halkının bize verdiği görev bilinci ve sorumluluğu içinde en iyi şekilde değerlendirerek geçirmek istiyoruz: Biz kent yöneticisiyiz. Kent halkına iyi bir yöneticilik yapmaya çalışıyoruz. Bu zamana kadar onlar bizi utandırmadı, biz de onları utandırmadık. İnşallah bundan sonra aynı anlayışla devam edeceğiz.”

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak da yapıcı muhalefet yapmak istediklerini söyleyerek ,“Neticede aynı geminin yolcuları ve aynı ülkenin vatandaşlarıyız,” ifadelerini kullandı.