Kapanan Köy Okulları sergisi Nilüfer’de

TBMM'de 22. ve 23. dönemleri CHP Bursa Milletvekili olarak görev yapan Kemal Demirel, 18 ilde 378 köyü dolaşarak çektiği kapanan okul fotoğraflarını sergileyerek göz ardı edilen bir gerçeğin altını çiziyor. Demirel, 2011 yılından bu yana çektiği fotoğraflarla kapatılan köy okullarının yeniden açılması ve çocukların en azından ilkokulu köylerindeki okulda okumaları gerektiği mesajını veriyor.

Kemal Demirel, kapanan köy okullarının terk edilmiş haline ilişkin bin adet fotoğrafın yer aldığı sergiyi, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, BAOB, Hisar Kaleiçi ve Mudanya’nın ardından Nilüferlilerle buluşturdu. Konak Kültürevi’ndeki serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey katıldı. Başkan Mustafa Bozbey, Kemal Demirel’i bu çok anlamlı sergisi için kutladı. Taşımalı eğitimin birçok insanı mağdur ettiğini ifade eden Bozbey, “Eskiden köylerde 3-5 öğrenci de olsa, öğretmenler halk için çok değerliydi. Çünkü öğretmen sadece öğrenci için değil, o yörenin halkı için de fayda sağlıyordu. Taşımalı sistemle öğretmenler köylerden çekildi ve o okullar çürümeye terk edildi. Umarım yine o okullarda öğretmen ve öğrenciler olur. Eğer öyle olursa biz Nilüfer Belediyesi olarak ilçe genelinde kapanan tüm okulları onarmaya hazırız,” dedi.

Kemal Demirel de taşımalı eğitimin getirdiği sıkıntılara değinerek şöyle konuştu: "Milletvekilliği görevimde birçok kez bu konuda TBMM’ye soru önergesi verdim. Köylerde en çok çocuklar ile konuştum. Çocukların feryatları hep aynıydı. Onlar bana bu sistemden rahatsız olduklarını anlattılar. Öğretmenler sadece çocukları eğitmekle kalmaz, bulundukları köyde akil insan durumundadır. Ben son nefesime kadar kapanan okullarının yeniden açılması için elimden geleni yapacağım."

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve davetliler sergiyi gezdiler. Terk edilen köy okullarının halini gözler önüne seren sergi Konak Kültürevi’nde bir hafta boyunca açık kalacak.