haber

Eşeğin Gölgesi Nilüfer’de sanatseverlerle buluştu

Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’, yeni bir oyunu daha Bursalılarla buluşturdu. Günümüz gölgelerini ya da gölge etmelerini komedi tarzıyla sahneye taşıyan oyunu Ali Düşenkalkar yönetti.

 

Büyük usta Haldun Taner’in doğumunun 100. yılı anısına saygı duruşu niteliği taşıyan oyuna tiyatroseverlerin ilgisi büyük oldu. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelenen müzikal komedi tarzı oyun izleyenlere keyifli anlar yaşatırken verdiği mesajlarla da dikkat çekti. Geniş kadronun yer aldığı Eşeğin Gölgesi, müzikleriyle de bütünleşince, izleyenlerden tam not aldı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çakıcı ve Bukle Erman’ın da izleyiciler arasında yer aldığı oyunun sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Zekeriya Işık yönetmen Ali Düşenkalkar’a çiçek vererek oyuncuları performanslarından dolayı kutladı. İzleyiciler de sanatçıları ayakta alkışladı.

 

Nilüfer Belediyesi ‘Tiyatro’ tarafından sahnelenen Eşeğin Gölgesi adlı oyun 17-23-24-30-31 Ocak tarihlerinde Nâzım Hikmet Kültürevi’nde, 29 Ocak 2015 tarihinde de Tayyare Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.