haber

Büyükşehir, Kent Ormanı Taahhütnamesi’ni almadı

Nilüfer Kent Konseyi Çalışma Grubu başkanları ve gönüllüleri, Atatürk Kent Ormanı’nın Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından Kent Ormanı’na Büyükşehir Belediyesi’nin iyi bakacağına söz veren yedi maddelik taahhütnameyi Belediye Başkanı Recep Altepe’ye imzalatmak istedi. Sabah saatlerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Heykel’deki tarihi binasına giden yaklaşık kırk kişiden oluşan grup, yetkililerin yönlendirmesi ile Acemler’de bulunan Başkanlık Makamı’na geçti. Kapıda güvenlik görevlilerine ellerindeki taahhütnameyi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye imzalatmak istediklerini belirten grubun bir kısmı binaya alınmadı. Yetkililerle görüşmek istediklerini belirten Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Elif Yuvayapan Soner ile Kent Konseyi Basın Sorumlusu Seda Dolgun hiçbir yetkiliyle görüştürülmedi.

 

Genel Sekreter taahhütnameyi kapıdan geri gönderdi

Kapıda bulunan görevlilere yetkililerle görüşmek istediklerini belirten Kent Konseyi Genel Sekreteri, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi tarafından önce Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar’a oradan da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar’a yönlendirildi. Genel Sekreter Seyfettin Avşar’ın kapısında bulunan görevli Nilüfer Kent Konseyi tarafından hazırlanan taahhütnameyi alarak içeri götürdü. Bir müddet sonra geri gelen görevli taahhütnameyi alamayacaklarını kaydetti.

 

Fotoğraf çekimine müdahale

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yetkililere ulaşmak isteyen Nilüfer Kent Konseyi’nin tüm çabalarının sonuçsuz kalmasının ardından grup, Acemler’de bulunan binanın merdivenlerinde fotoğraf çektirmek istedi. Binada bulunan güvenlik görevlileri talimat geldiğini belirterek grubun fotoğraf çektirmesine engel oldu.


Halka açık olması gereken hizmet binasının önünde fotoğraf çektirilmemesine anlam veremediklerini söyleyen grup, yolun karşısına geçerek basın açıklaması yaptı. Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay yaptığı açıklamada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye Atatürk Kent Ormanı’na iyi bakılacağına dair taahhütname imzalatmak istediklerini ancak Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarını kaydetti. Atay “Bursalılara bir taahhütname vermekten daha doğrusu almaktan korktular. Nilüfer Kent Konseyi Başkanımızı ve arkadaşlarımızı içeri dahi almadılar” şeklinde konuştu.


Nilüfer Belediyesi ormanı boşalttı

Bu gelişmeler yaşanırken, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Nilüfer Belediyesi’nden alınarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verilen Kent Ormanı’nda devir gerçekleşti. Kent Ormanı Nilüfer Belediyesi tarafından 15 Ocak Perşembe günü boşaltıldı ve 16 Ocak sabahı Emniyet görevlileri eşliğinde Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımına bırakıldı.

 

Nilüfer Kent Konseyi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye imzalatmak istedikleri taahhütname şu şekilde;


ATATÜRK KENT ORMANI TAAHHÜTNAMESİ

Devraldığımız Atatürk Kent Ormanı’nın;

1- Adının değiştirilmeyeceğini

2- İçinde yaşayan her canlının yaşam hakkının korunacağını

3- Hiçbir ağacın kesilmeyeceğini

4- Yapılaşmaya açılmayacağını

5- Sadece mesire alanı olarak kalacağını

6- Günübirlik tesis adı altında otel yapılmayacağını

7- Ormanı almamızın nedeni olarak gösterilen iddiaların haksız çıkarılacağını; dolayısıyla rant ya da talan ya da yaşam şekline müdahale olarak algılanmasını destekleyecek hiçbir geri gidişe müsaade edilmeyeceğini;

Bursalılara ve Nilüferlilere taahhüt ederim.

Recep Altepe

Büyükşehir Belediye Başkanı