Nilüfer Belediyesi’nden Uluslararası Karikatür Yarışması

Nilüfer Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Anadolu Karikatürcüler Derneği ile birlikte Uluslararası Karikatür Yarışması düzenliyor.

Yıkıcı etkisiyle savaşın tüm taraflarını derinden etkileyen, yaklaşık 500 bin askerin öldüğü,  gündüz savaşan, geceleri siperlerden birbirine sigara atan askerlerin hikâyelerinin yer aldığı, sömürge karşıtlığının arttığı Çanakkale Savaşı’nın 100 yılında düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışması’nın konusu “Savaş ve Barış”.  Nilüfer Belediyesi, Anadolu Karikatürcüler Derneği ile birlikte düzenlediği bu yarışmayla en etkili anlatım biçimlerinden olan karikatürü anma etkinliklerine dâhil etti.

Son katılım tarihi 3 Mart olan yarışma amatör ve profesyonel tüm katılımcılara açık ve   “Savaşı ve Barış”ı anlatan her eser değerlendirilecek.

Başvuru şartları

En fazla üç karikatür ile yarışmaya katılabilecek olan yarışmacılar çalışmalarını 300 dpi jpg formatında ve A4 boyutunda anatoliancartoon@gmail.com adresine gönderebilecek. Yarışmaya gönderilen karikatürlerin yayınlanmamış olma şartı yok ancak başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor.

Benzer ve kopya tespiti için gönderilen karikatürler www.anadolukarikaturculerdernegi.org web sitesinde 3-6 Mart 2015 tarihleri arasında yayınlanacak. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacak.

Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat, Mehmet Kahraman, Cüneyt Şenyavaş, Kemal Akkoç, Halit Kurtulmuş ve Nilüfer Belediyesi’nden 2 temsilcinin yer alacağı jüri, 9 Mart 2015 Pazartesi günü toplanarak değerlendirme yapacak.

Yarışmada birinciye 1000 dolar, ikinciye 700 dolar, üçüncüye 500 dolar, mansiyon alanlara da 100’er dolar ödül ve plaket verilecek.

Yarışmaya gönderilen karikatürler Nilüfer Belediyesi organizasyonlarında (afiş, kitap, albüm, kartpostal, broşür, davetiye, sergi vs) basılıp kullanılabilecek, internet ortamında yayınlanabilecek. Nilüfer Belediyesi, karikatürleri ticari amaçla kullanmayacak, yarışmaya eser gönderen sanatçılar bu şartları kabul etmiş sayılacak.

Ödül töreni ve sergi, organizasyon komitesinin daha sonra belirleyeceği bir tarihte yapılacak ve yarışmaya katılan karikatüristlerle birlikte kamuoyuna duyurulacak.