haber

Yöresel Lezzetler Durağı konuklarını bekliyor

Nilüfer Belediyesi’nin destek verdiği kadın derneklerinden biri olan Görükle Kadın Dayanışma Kalkınma ve Kültür Derneği, örnek olacak bir çalışmayı hayata geçirdi. Kadınların kendi elleriyle yaptıkları ürünleri halkın beğenisine sunduğu Yöresel Lezzetler Durağı törenle açıldı.

 

Nilüfer Belediyesi’nin yer tahsisinde bulunduğu Yöresel Lezzetler Durağı’nın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Turgay Erdem, Ahmet Çakıcı, Nazlı Yazgan, Nilüfer Belediye Meclis Üyeleri Şemsi Oğuz, Beril Tanaçan Ünler, Ali Kızılkaya, Lütfü Günenç, Gizem Elmas, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Ali Karamık, Görükle Mahalle Muhtarı Harun Kızıl, Balkan Mahalle Muhtarı Muhammet Gölcüklü, Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Sermin Cakalıoğlu Kadın Dernekleri Başkanları, Bölge Sorumluları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yıllardır kadınların istihdama katılmaları ve sosyal hayatın içerisinde daha çok var olmaları için destek verdiklerinin altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’daki kadın derneklerinin yarıdan fazlasının Nilüfer’de bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Bozbey, “Amacımız, kadınların kendilerini ifade edebilecekleri bir platform oluşturarak, ürünleriyle ailelerine katkıda bulunmalarını sağlamak. Bazıları gibi evde oturan kadından yana değil, kadının elinden tutan anlayışa sahibiz,” ifadelerini kullandı.

 

Kadın derneklerinin ürünleriyle geçmişten geleceğe bir köprü kurduklarını vurgulayan Bozbey, “İnanıyorum ki Görükle Kadın Dayanışma Kalkınma ve Kültür Derneğimiz de bu güzel mekânda Türk mutfağının zenginliğini gözler önüne serecek. Buradan yalnızca Görükleliler değil, üniversitemizde okuyan öğrencilerimiz de bütçelerine uygun, hijyen kurallarına uyulan bir mekandan faydalanma şansı bulacak,” dedi.

 

Bozbey’den kadınlara iki müjde

Yüzüncü Yıl Muhtarlık Binası’nın üst katının kafeterya olarak düzenleyerek Nilüfer Kadın Derneği’nin kullanımına sunacaklarının müjdesini veren Bozbey, “Ayrıca uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir Kadın Dernekleri Yerleşkemiz var. Projesi hazırlanan çalışmamızı Konak Mahallesi’nde yaşama geçireceğiz. Kadın derneklerimizin ofislerinin yer alacağı bu yerleşkede satış üniteleri, sergi salonu, restoran ve kafeterya da planlıyoruz,” şeklinde konuştu.

 

Anne elinden

Derneğe ait işletmeyi açmanın gururunu yaşadıklarını belirten Görükle Kadın Dayanışma Kalkınma ve Kültür Derneği Başkanı Seher Çavuşoğlu da,  “Amacımız Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerimize gönlümüzü açmak, onları annelerinin elindenmiş gibi sağlıklı ve güzel yemeklerle sofralarımızda ağırlamak,” dedi.

 

Çavuşoğlu, “Türkiye’nin kadınları bizim gibi ayakta olsun, ayaklarının üzerinde dursun, güzel çalışmalar yapsın istiyoruz,” diyerek tüm kadınlara da çağrıda bulundu. Destek verenler adına birer adet fidan dikildiğini belirten Dernek Başkanı, fidan dikim belgelerini de sahiplerine verdi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey protokol üyeleri ile birlikte Yöresel Lezzeler Durağı’nın açılışının yaptı. Bozbey davul ve zurna eşliğinde yapılan açılışta dernek üyesi kadınlarla birlikte halay da çekti.