Çevre dostu Nilüfer Belediyesi’nde ‘‘yeşil bina’’ eğitimi

Çevre kirliliğinin oluşmadan önlenmesi ve azaltılmasına yönelik yöntemler oluşturma anlayışıyla hareket eden Nilüfer Belediyesi bu hedefe yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi bu kapsamda Yeşil Binalar ve Sertifikasyon Süreci Eğitimi düzenledi.

Gün geçtikçe yaşamsal önemi daha da artan “yeşil bina” kavramı yapının, arazi seçiminden başlayarak yaşam döngüsü çerçevesinde değerlendirildiği, çevresel sorumluluk anlayışıyla tasarlandığı, iklim verilerine ve o yere özgü koşullara uygun, ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiş, doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanılarak yapılmasını hedefliyor. Bazı ülkelerin çalışma başlattığı yeşil bina kavramı, öncü ve lider olmanın sorumluluğuyla hareket eden Nilüfer Belediyesi tarafından da mercek altına alındı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Nilüfer Belediyesi Meclisi Çevre ve Kırsal Alan Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Enerji Bürosu’nun düzenlediği Yeşil Binalar ve Sertifikasyon Süreci Eğitimi’ne meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları, idari amirler, Plan ve Proje Müdürlüğü personeli katıldı.

İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tolga Özdemir tarafından verilen eğitimde Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilmiş Çevreye Duyarlı Yapı Sertifikası LEED ve süreç bilgileri verdi. LEED ve kategorleri, süreçleri, LEED uzmanının projedeki rolü, maliyeti, kazandırdıkları gibi bina ölçeğindeki yaklaşımın yanı sıra YEŞİL YERLEŞKE kapsamındaki sertifika sistemi ve içeriği de detaylı olarak toplantıda ele alındı.