Nilüfer Belediyesi çalışanlarından kadına şiddet tepkisi

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın Tarsus’ta vahşice öldürülmesi tüm Türkiye'de olduğu gibi Nilüfer Belediyesi çalışanlarında da büyük tepkiye yol açtı. Nilüfer Belediyesi personeli, KESK, Tüm-Bel-Sen ve Disk Genel-İş iş yeri temsilcileri de ortak bir basın açıklaması yaparak bu vahşete tepkilerini dile getirdiler. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri ile çok sayıda belediye personeli siyah giyinerek katıldı. Çalışanlar sloganlarla kadına uygulanan şiddeti protesto etti. Özgecan vahşetini nefretle kınadıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olayın sorumlularının siyasiler olduğunu söyledi. Bozbey, “Siyasilerin topluma vermiş oldukları bu nefret duygularının, bu kindar duygularının maalesef yansımalarını fazlasıyla görüyoruz. Bunları kabul etmemiz söz konusu olamaz. Bizler burada konuşurken bile bir kadınımız hunharca bir cinayete kurban gidiyor olabilir. Türkiye’de günde ortalama beş kadın cinayeti yaşanıyor. Bunların tümünü nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Halkın barış, huzur ve güven içinde yaşamlarını sürdürmeleri için gerekenlerin bir an önce yapılması çağrısında bulunan Bozbey, “Aksi takdirde bu kin ve nefret tohumları atılmaya devam ettikçe ülke kan gölüne dönebilir. Herkes sağduyu sahibi olarak geri adım atar ancak bu en üstten başlamalı. Söylemler barış ve sevgi içinde olmalı. İşte o zaman insan olduğumuzu ve birbirimizi sevgiyle kucakladığımızı göreceğiz” diye konuştu.

İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na da tepki gösteren Bozbey, “Her türlü toplumsal olayların cezalandırılması ile ilgili yasalar şuan zaten müsait. Bunlara gerekli cezalar verilebilir ama getirilmek istenen başka bir şeydir. Getirilmek istenen kişi hak ve özgürlüklerinin ve özgür düşüncenin ortadan kaldırılmasına yöneliktir” dedi.

“Sorumlu siyasiler”

Eşitlik ve adalet istediklerini belirten Disk Genel-İş işyeri temsilcisi Zerrin Kartal da Özgecan’ın vahşice öldürülmesinin sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu söyledi. Kadınların her gün katledilmesine, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete göz yuman akla tahammülü olmadıklarını ifade eden Kartal, “Özgecan'ı, katledilen kadınları, yıllarca süren davalarda tecavüzcüleri aklanarak hayatı karartılan N.Ç. gibi nice kız çocuğunu, yargıdan koruma talep etmesine rağmen şikayeti dikkate alınmadığı için sokak ortasında erkeklerce katledilen kadınları hiçbir zaman unutmayacağız. Daha Özgecan’ın acısı duruyorken arkadaşlarıyla kartopu oynarken camına kartopu isabet eden esnaf tarafından bıçaklanan Gazeteci Nuh Köklü ne yazık ki hayatını kaybetti. Nuh Köklü’nün öldürülmesi, halkı birbirine düşman etmeye yönelik ‘benim esnafım aynı zamanda polistir’ söyleminin yarattığı en kötü sonuçlardan biridir. Bu bir nefret cinayetidir” şeklinde konuştu.

Kartal, “Bizler yaşamın, özgürlüğün, eşitliğin, kardeşliğin savunucuları olarak; kin, nefret, yağma, zulüm üzerine kurdukları varlıklarını, saltanatlarını, iktidarlarını yıkana dek mücadeleye devam edeceğiz” dedi.