Mahalle Komitesi üyeleri eğitimde buluştu

Nilüfer Kurucu Belediye Başkanı ve Başkan Danışmanı Ziya Güney, Uğur Mumcu Sahnesi’nde Mahalle Komitesi üyelerini yerel yönetim uygulamaları ve yetkileri hakkında bilgilendirdi.

Demokrasinin yerelden güçlenmesi ve katılımcı yönetim anlayışıyla çalışmalarını yürüten Mahalle Komiteleri üyeleriyle bir araya gelen Ziya Güney, belediyelerin görev, yetki ve sorumluluklarını anlattı. Başta ‘5393 sayılı Belediye Kanunu’ olmak üzere 2030 yılında Bursa vizyonu, batının çağdaş kentlerinden planlama örnekleri, Bursa’da kent kültürü ve kentlilik bilincini konu alan eğitim düzenledi. İmar, planlama ve kaçak yapılaşma ile ilgili de mahalle komitesi üyelerini bilgilendiren Ziya Güney, kentsel dönüşüm, mahalle ve muhtarlık kurumunun yanı sıra yerel demokrasi ve Nilüfer Belediyesi konuları hakkında da görüşlerini mahalle komitesi üyelerine aktardı.

Yaklaşık iki saat süren eğitimin sonunda Mahalle Komiteleri adına Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer, Ziya Güney’e teşekkür ederek plaket verdi.