Sanat kenti Nilüfer’e Avusturya’dan övgü

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği String Inspirations Quintet “Viyana’dan Nilüfer’e, Valsler’den Türk Müziği’ne” konseri için Bursa’ya gelen Avusturya Büyükelçiliği Kültür Sanat Müşaviri Raimund Weinberger, Başkan Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Pınar Göz, Başkan Yardımcıları Ahmet Çakıcı ve Nazlı Yazgan ile Kültür Müdürü Gül Günaydın’ın da hazır bulunduğu ziyarette Weinberger, Nilüfer’deki kültürevleri ve çalışmalara övgüler yağdırdı. Nilüfer Belediyesi’nin farklı bir belediyecilik anlayışı sergilediğini kaydeden Weinberger,  ortak projelerine imza atabileceklerini belirtti. Kardeş şehir ilişkileri noktasında da kurulacak bağlar için köprü olabileceklerini ifade eden Weinberger, Başkan Bozbey’i kültür sanat verdiği değerden dolayı kutladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Mustafa Bozbey de  “Biz belediye olarak değişimi yönetiyoruz. Asfalt, yol, altyapı işleri zaten belediyelerin asli görevidir. Biz farklı projelerimizi ön plana çıkarıyoruz. Nilüferli kültür sanata sahip çıkıyor. Biz bunların tohumlarını yıllar önce attık. Müzik eğitim çalışmaları, kurslar, kültürevleri, salonlarımız bugün Bursa’da Nilüfer’i kültür sanatın başkenti yaptı. Salonlarımız doluyor ve insanlar daha çok yer talep ediyor” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Bozbey, Weinberger’e Nilüfer Belediyesi personelinin oluşturduğu ‘Duruyoruz’ Atatürk portresini hediye etti.