Görme engelli Nihal’in eğitimine büyük destek

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Bursa Şubesi ile Can Proje Sanat Topluluğu’nun ortaklığında sahnelenen ve Nilüfer Belediyesi’nin destek verdiği  ‘Eyvah Kocamın Bir Astroloğu Var’ adlı oyun hedefine ulaştı.

Amatör bir ekiple, New York’ta yaşayan görme engelli Nihal Erkan’ın eğitimine destek amacıyla sahneye konan oyun ikinci kez Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izleyici karşısına çıktı.  “Başarıya Doğru Bir Işık” adı verilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahnelenen oyunu izleyenler arasında ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey de vardı. Ayşe Alagöz’ün yazdığı ve Serhat Can’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda cinsiyet ve fırsat eşitliğine dikkat çekiliyor.

Oyunu büyük beğeniyle izlediğini belirten ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, HASVAK’ın sosyal sorumluluk projesinden övgüyle söz etti. Charles F. Hunter, “Özellikle kadına şiddet olaylarının ön plana çıktığı bir zamanda sahneye konan oyunun, değindiği konular bakımından mükemmel olduğunu düşünüyorum” diye kaydetti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “HASVAK yıllardır toplumsal olaylara karşı duyarlılık gösteriyor. Bugün de görme engelli kızımız Nihal’in eğitimi için gereken desteği sağladı. Böyle bir sosyal sorumluluk projesine katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Oyun hedefine ulaştı

Büyük beğeni toplayan oyunun sonunda herkesi sevindiren açıklama yapıldı: Görme engelli Nihal Erkan’ın eğitim masraflarının tümünü karşılayacak gelir elde edildi. Böylece proje amacına ulaştı ve Nihal Erkan New York’taki eğitimini tamamlayabilecek.

Konuşmaların ardından ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oyuncuları tek tek kutlayarak teşekkür etti.

Başkan Bozbey ayrıca, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahnelenen oyunu izleyerek destek veren ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter’a Nilüfer’i simgeleyen anahtar ve 5999 kişi tarafından oluşturulan Atatürk portresi hediye etti.