Minik şampiyonun hedefi Magnus Carlsen’e rakip olmak

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası’nda 8 yaş kategorisinde Türkiye birincisi olan Koç İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Ömer Melih Sarıdağ, şampiyonluk sevincini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile paylaştı. Satranç oynamaya yaklaşık iki yıl önce başlayan Türkiye Şampiyonu Sarıdağ, şampiyonada rakipleri karşısında üstünlük sağlayarak birinciliğe hak kazandı.

Kısa sürede büyük başarı sağlayan minik sporcuyu tebrik eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ömer Melih Sarıdağ’a çeşitli hediyeler verdi. Nilüfer’de eğitime yapılan desteklerin her zaman öncelikli olduğuna dikkat çeken Başkan Bozbey, “Çocuklarımızın başarılı olması bizlerin kıvanç duymasını sağlıyor” dedi.

Satranç oynarken yedi hamle sonrasına kadar düşünebildiğini söyleyen minik sporcu Ömer Melih Sarıdağ da Ekim ayında Yunanistan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası için Mersin’de kampa gireceğini kaydetti. Sarıdağ, en büyük hayalinin ise dünya şampiyonu Magnus Carlsen ile maç yapmak olduğunu söyledi.