Nilüfer Belediyesi’nin Çanakkale panolarına çirkin saldırı

Savaştan çok barışın simgesi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılında, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde 18 Mart günü düzenlenen ve gün boyu süren program büyük beğeni topladı.

Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda Çanakkale Şehitleri Abidesi’nin birebir küçültülmüş maketi halkla buluşturulurken, Halk Evi’ne gelen yolda da Çanakkale hatıralarını Nilüfer’de yeniden canlandıran “100 metrede 100. yıl” panoları yerleştirildi. Bu panolarda hem Bursalı şehitlerin adları yer aldı, hem de dünya tarihine yön veren kahramanlık destanının çarpıcı detayları halkla paylaşıldı. Bir hafta boyunca açık kalacak olan sergi halkın büyük ilgisini görüyor.

Ancak günboyu her yaştan yurttaşın ziyaret ettiği açık hava sergisinde yer alan panolardan birine kasıtlı olarak zarar verildi.

Tarihe duyulan hazımsızlıkla kamu malına kastedilmesi büyük tepki toplarken Nilüfer Belediyesi de herkesi tarihten korkmamaya davet etti.

Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan açıklamada  “Yurtta ve dünyada barışın, insanlar için hava ve su kadar temel bir ihtiyaç olduğu ilkesinden hareket eden Nilüfer Belediyesi, tarihi olguları objektif biçimde değerlendirmeyi, geçmişimize olduğu kadar bugünümüze saygının da bir gereği addetmektedir” denildi.