Nilüfer Belediyesi 1 ayda 3 bin fidan dağıttı

Çevre ve doğal yaşam kenti Nilüfer’de yeşil alanların artması için çalışmalar sürüyor. Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün  “Sen de geleceğe bir fidan dik” sloganı ile başlattığı ücretsiz fidan dağıtımı bu yıl da büyük ilgi gördü.

Mart ayı boyunca ücretsiz dağıtılan fidanlara talep yoğun oldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Mart ayı içinde erguvan, gülibrişim, iğde, oya, süs elması, doğu çınarı, fıstık çamı, karaçam, kırmızı yapraklı süs eriği, pembe çiçekli yalancı akasya, yalancı top akasya ve gümişi ıhlamur olmak üzere yaklaşık 3 bin adet fidanı ücretsiz olarak halka dağıttı. Fidan dağıtımının yanı sıra vatandaşlara karakterli toprak, gübreleme ile fidan dikiminde dikkat etmesi gereken  “fidanın kök boğazı ve toprağın sıkılaştırılmasına”  ilişkin teknik bilgi de verildi.

Nilüfer Belediyesi ayrıca bazı dernekler, firmalar, sivil toplum örgütleri ve okullarla birlikte de kampanyalar düzenleyerek 800 fidanı toprakla buluşturdu. Bu kampanyalarda toplam 18 bin metrekarelik alan ağaçlandırılmış oldu.