haber

Nilüfer, Avrupa’da da Türkiye’de de marka

Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinde 16 yılını dolduran Başkan Mustafa Bozbey,  düzenlediği yıllık değerlendirme toplantısında Nilüfer’i daha ileriye taşıyacak projeleri anlattı. Nilüfer’in Avrupa markası haline geldiğini söyleyen Bozbey, hazırladıkları 5 kamusal alan planını onaylamayarak rafta tutan Büyükşehir Belediyesi’ne de tepki gösterdi.


Marka kent Nilüfer’de 16 yıldır Başkanlık görevini sürdüren Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, düzenlediği basın toplantısında, 1999 yılında, kendi deyimiyle kent yöneticisi olarak göreve başladığı ilçede, 2015 yılına kadar geçen süreçte yaşanan değişimleri sunumla anlattı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde basınla gerçekleşen buluşmada önce Basın Toplantı Salonu’nun açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini gazeteciler kesti. Yapılan açılışın ardından


Başkan Bozbey, Belediye Meclis üyeleri, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcılarının yer aldığı toplantıda çok sayıda basın mensubu ve köşe yazarına hayata geçirdikleri çalışmalar ile 2015 yılının projelerini anlattı.

 

Dünden yarına: http://prezi.com/9cfu3svalm0z/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

2014-2019: http://prezi.com/va-pwnjthwd9/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

 

‘Büyükşehir taleplerimize yanıt vermiyor’

Her çalışmada önce insan ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Başkan Bozbey, hayata geçirmek istedikler kamu yararına olacak çok sayıda projenin Bursa Büyükşehir Belediyesi engeline takıldığını söyledi. Bozbey, bir gazetecinin sorusu üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin, Belediye Meclisi’nden geçirdiği ‘10 bin metrekare ve üzerindeki alanlarla ilgili sorumluluk Büyükşehir’dedir’ şeklindeki karara dayanarak Nilüfer Belediyesi’ndeki bazı tesis ve alanları almak istediğini belirtti. Bozbey, “Biz de diyoruz ki alınan kararlar geriye doğru işlemez geriye dönük karar alamazsınız. Onun için yaptıkları yanlıştır” dedi.


Orhaneli Yolu üzerindeki yaklaşık 30 bin metrekarelik bir alan için proje hazırlayıp Büyükşehir Belediyesi’ne sunduklarını belirten Bozbey şöyle devam etti: “Büyükşehir’den şunu talep ettik eğer yapmayı düşünüyorsanız projemiz budur buyurun yapın ama yapmayı düşünmüyorsanız bize devredin biz yapalım dedik. Biz bundan yanayız. Çamlıca Doğa Parkı’nı talep ettik ama yanıt alamadık. Bizim Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yıllardır rafta bekleyen planlarımız var. Bu planlar kamusal alan planlarıdır, şahıs planı değildir. Şuanda 5 tane planımız kamu adına Büyükşehir Belediyesi’nde raflarda duruyor” dedi.

 

Kenti markalaştıracak projeler

Nilüfer Arena Projesi ve FSM Bulvarı ile ilgili planın da Büyükşehir Belediyesi engeline takıldığını söyleyen Bozbey, en önemli projelerden biri olan Ekokent projesinin de bekletildiğini belirtti. Ekokent Projesi’nin kente marka değeri katacağına dikkat çeken Bozbey şöyle konuştu: “Sizi başkaları başka yerlerde anlatırsa siz markasınız, tıpkı Nilüfer gibi. Nilüfer bugün Avrupa’da da Türkiye’de de markadır, marka modelidir. Ama bu proje hakikaten bu kenti markalaştıracak bir projedir. İşte tozlu raflarda reddedildi geçti. Bunun siyaseten yapıldığını düşünüyorum ben. Bu da doğru bir şey değil.”

 

Bekletilen projelerle ilgili bir açıklama da olmadığını belirten Başkan Bozbey,” Şundan dolayı bekletiyoruz diyen yok ama bekletiliyor. Bunlar kamu alanıdır. Yani kamu alanı olduğu için bunları paylaşıyorum. Nilüfer’in Nilüferli’nin hizmette arzu ettiği bu yerlerin bir an önce faaliyete geçmesi adına söylüyorum. Kentin geleceğini düşünerek sorumluluk çerçevesi içinde seçilmiş insanlar olarak bir araya gelerek bunların üstesinden geliriz. Bizi kent ve kentli ilgilendirir. Ankara’daki siyasiler değil” diye konuştu.

 

“Daha fazla sanayiye hayır”

Başkan Bozbey basın toplantısında bir başka soru üzerine kente yeni sanayi alanları yapılmasına karşı olduğunu söyledi. Nilüfer’de 11 sanayi bölgesi bulunduğunu kaydeden Bozbey, “Nilüfer önemli bir sanayi merkezi ancak biz daha fazla sanayiye hayır diyoruz. Çünkü Bursa, Ankara-İzmir istikametindeki yola paralel bir gelişme sergiliyor. Bu yüzden ulaşım sorunu çözülemiyor, alt yapı sorunu başlı başına kendini gösteriyor. Yani bu sorunların üzerine sorun eklemeye gerek yok. Yaşanabilir kentlerde bir ölçek vardır, Bursa’nın ölçeğinin sınırı da hemen hemen taşmaktadır. Daha fazla sanayiye Bursa’da ihtiyaç yoktur. İlave sanayi bölgelerinin açılmasıyla İstanbul sanayisinin Bursa’ya aktarılmasına Bursa’nın sanayicilerinin dur demesi lazım” şeklinde konuştu.

 

“Nilüfer de Bursa da bizim için önemli”

Başkan Bozbey konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bugün Nilüfer bizim için önemli, bir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak Bursa da bizim için önemli. Büyükşehir Belediye Başkanı için Nilüfer de önemli Bursa’nın her yeri önemli. Bu anlamda burada oluşacak, ya da kentin başka yerinde oluşacak konularla biz bilgi birikimimizi paylaşmaya, önerilerimizi sunmaya, özellikle kentin markalaşma yolunda ilerlemesi için katkımızı sunmaya hazırız.”