Bozbey: Bir kente kimlik katan şey o kentin kolektif kültürüdür

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve Global Compact Türkiye’nin düzenlediği panele konuşmacı olarak katıldı. Kültürpark’ta bulunan BUSİAD Evi’nde “Küresel sürdürülebilirlik için el ele” sloganıyla düzenlenen panel, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden’in yönetiminde gerçekleştirildi.

İş dünyası temsilcilerini buluşturan  “Evrensel ilkeler, hedefleri ve imzacı kurumların deneyimleri” konulu paneldeki konuşmacılar arasında yer alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,  örnek ve lider kent Nilüfer’de katedilen yolu anlattı.

Nilüfer’i çağdaş ve yenilikçi yerel yönetim anlayışıyla yönettiklerini kaydeden Başkan Bozbey şöyle konuştu:  “Tüm çalışanlarımızın, işbirliklerimizin ve hemşerilerimizin fikir ve ortak emeğiyle biçimlenen ve “bütünleşik kentsel gelişimi” esas alan modeli benimsedik. Çünkü evlerin, caddelerin olduğu yapı yığınından çıkarıp, bir kenti "kent" yapan şeyin; o yere "ruh" ve "kimlik" katan şeyin; o kentin “kolektif kültürü” olduğuna inandık. Sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez temelinin demokratik, insan haklarına saygılı, şeffaf, katılımcı ve halka hesap veren yerel yönetimler olduğunu da yaşayarak görmekteyiz. Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak desteğimizi beyan ettiğimiz insan haklarına, çevreye, çalışma standartlarına ve yolsuzlukla mücadeleye duyarlılık, yönetim anlayışımızın temelini oluşturmaya devam edecektir. Bu duyarlılığı, kurum değerlerimiz olan “şeffaflık” ve “hesap verebilirlik” doğrultusunda ilgili tüm paydaşlarımıza yansıtabilmek için başladığımız çalışmaları misyonumuz kapsamında daha da geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

“Örnek ve lider kurumuz”

Önce insan ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Başkan Bozbey, “Yürütmüş olduğumuz tüm hizmetleri, faaliyetleri ve projeleri  “sürdürülebilir kalkınma ilkeleri ile yaşanabilir bir kent oluşturmak” adına gerçekleştirdik. İşte bu bakış açımız doğrultusunda, Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin Türkiye’deki ilk imzacı belediyelerinden biri olduk.  Kurumsal Sosyal Sorumluluk performansını paydaşlarımıza sunmak amacıyla, 2008 yılından beri her yıl ilerleme raporunu hazırlıyoruz. Oysa, kamu kurumlarına, 2015 itibariyle, böyle bir zorunluluk getirildi. Bu durumu, daha önce pek çok kez yaşadığımız ve bizi “örnek ve lider” olarak tanımlayan maddelere bir yenisini ekledik diye değerlendiriyoruz. Tıpkı Stratejik Plan’ın hazırlanmasının yasalarla zorunlu hale gelmesinden çok önce, 2002’den bu yana Stratejik Planı’nı hazırlayan kurum olduğumuz gibi” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasının ardından, Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur, Coca-Cola İçecek Kurumsal İletişim Direktörü Aykan Gülten ve TOFAŞ Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir deneyimlerini paylaştı.

BUSİAD ve Global Compact Türkiye işbirliğiyle, iş dünyasını biraraya getiren panelin sonunda BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan tarafından panelistlere plaket verildi.