Nilüfer’de şenlik başladı Sporun adresi Nilüfer

Sekiz ülkeden ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden yaklaşık 14 bin çocuğu buluşturacak 11. Nilüfer Spor Şenliği başladı. Beşevler Karafatma Heykeli’nden Konak Kapalı Pazaryeri'ne düzenlenen yürüyüşle başlayan şenliğin ilk gününde çocukların coşkusu görülmeye değerdi. 110 okuldan yüzlerce Nilüferli öğrencinin katıldığı yürüyüş tören alanında son bulurken, başlama koşusuna katılan genç sporcular birbirleri ile kıyasıya mücadele etti.

İlgi ve katılımın her yıl arttığı, bu yıl 23 farklı branşta spor müsabakalarının yapılacağı şenliğin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 29 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nı birleştiren şenliğin Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti. “Bir ilçe belediyesi olarak böylesine büyük bir organizasyonu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz,” diyen Bozbey , “Bir ay boyunca müsabakalara katılan çocuklarımız, sporun en güzel değerlerini, eğlenerek yarışmayı, kazanmayı-kaybetmeyi ama her durumda centilmenliği, kardeşliği ve paylaşmayı öğrenecekler,” diye konuştu.

Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık da “Yerelden ulusala ve uluslararasına uzanan, Türkiye’ye örnek olan bu organizasyonun dostluk, kardeşlik ve fair-play çerçevesinde geçmesini diliyorum,” derken İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da geleneksel hale gelen şenliğin daha uzun yıllar sürmesini diledi.

Konuşmaların ardından Ataevler Anaokulu, Ali Karasu İlköğretim Okulu, Feriha Uyar Kız Meslek ve Teknik Lisesi ile Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri halk oyunları ve dans gösterileri ile şenliğe renk kattı.

11. Nilüfer Spor Şenliği’ne 13 Mayıs’tan itibaren kardeş kentlerden katılım gerçekleşecek. Romanya’dan Brialla, Azerbaycan’dan Nizami, Letonya’dan Kekava, Kosova’dan Peja, Ukrayna’dan Nikolayev, KKTC’den Gazi Magusa ve Bulgaristan’dan Triaditsa, Ardino ve Kırcaali kentlerinin yanı sıra Türkiye’den Kırklareli, Dinar, Muğla Dalyan ve Bursa Mustafakemalpaşa Çeltikçi Belde Belediyesi ekipleri şenliğe konuk olacak. 186 yabancı öğrencinin katılım göstereceği ve bir ay boyunca sporun kalbinin atacağı 11. Nilüfer Spor Şenlikleri, 21 Mayıs’ta Nilüfer Belediyesi Spor Tesisleri’nde yapılacak ödül ve kapanış töreniyle sona erecek.