haber

Engelsiz “buluşma”

Sanatla Toplumu Geliştirme Derneği’nin (SATGE) engellileri sanat aracılığıyla toplumda var olan ayrımcılıktan arındırmayı amaçlayan projesi çerçevesinde sahnelenmekte olan oyun, Tiyatro Festivali kapsamında geldiği Bursa’da, Nilüferli sanatseverlerin de beğenisini topladı.

Engelli gençlerin de engelli olmayan profesyonel oyuncular gibi ve onlarla birlikte sahnede, amatörlükten uzak bir tiyatro eserini ortaya koydukları Buluşma Hamlet, işaret dili çevirisiyle de desteklendi. 

3. Nilüfer Tiyatro Festivali kapsamında, Konak Kültürevi’nde izleyiciyle buluşan oyunu izleyenler arasında Engelsiz Uludağ Birimi de yer aldı. Birim Koordinatörü Sıdıka Parlak, ilk kez engellilerin de dikkate alındığı bu projeyi gerçekleştirenlere minnettar olduklarını ifade etti.  

Sahnelemeye hazırlık süreci 8 ay süren, bu süreçte engeli olan gençlere hiçbir ayrıcalık gözetilmeksizin profesyonel bir ortamda tiyatro eğitimi verilen “Buluşma Hamlet”, Shakespeare’in ünlü eserinin sadeleşen ve derinleşen yepyeni bir yorumu olarak tiyatro izleyicisiyle selamlaştı. Kadir Kandemir’in yönettiği, Kutay Sandıkçı, Ali Aydın, Elif Yıldız, Gamze Dirlik, Orhan Kanalp, Remzi Özcan ve Tevfik Alakazlı’nın rol aldığı Buluşma Hamlet, yalnız ve hüzünlü bir gencin hikayesini tiyatroseverlere yansıttı.