haber

Hanau ile Nilüfer’in kardeşliği için ilk adım

Bu program çerçevesinde Bursa BTSO ile Hessen arasında işbirliği protokolü imzalanmasının ardından, konuk heyette yer alan Hessen Milletvekili ve Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Aloys Lenz, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti.

Konuk parlamenter Lenz, “Hessen eyaleti ile Bursa arasında güçlenerek artan ilişkilerin ilçe belediyeleri bazında da gerçekleşmesi adına, seçim bölgem olan Hessen Hanau Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkilerinin başlamasını umut ediyorum,” diye konuştu. Nilüfer’in dinamik bir şekilde işleyen ekonomik ve sosyal gelişiminden oldukça etkilendiğini belirten Lenz, Hanau ve Nilüfer arasında pek çok alanda işbirliği gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de uluslararası ilişkilere büyük önem verdiklerini ve şu anda dünyanın çeşitli ülkelerinden 16 kardeş kentleri olduğunu belirterek, konuk parlamenterin ziyaretini iki belediye arasında gerçekleşebilecek bu yöndeki ilişkilerinin ilk adımı olarak değerlendirdiğini söyledi. Ziyareti nedeniyle Lenz’e teşekkür eden Bozbey, Almanya’daki yerel yönetim uygulamaları hakkında bilgi alırken, Nilüfer’de süren ekonomik, sosyal ve kültürel hizmet ve uygulamalar hakkında konuğuna bir sunum yaptı.