Genç müzisyenlerden flüt resitali

Kültür sanat kenti Nilüfer’de her yaştan insanın sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenmesi için Nilüfer Belediyesi’nin 2001 yılından bu yana sürdürdüğü Müzik Eğitim Çalışmaları’nda her yıl yüzlerce öğrenci eğitim alıyor. 2014-2015 döneminde Müzik Eğitim Çalışmaları’na katılan öğrenciler düzenlenen konserlerde aldıkları eğitimi gözler önüne seriyor.

Nilüfer Belediyesi Müzik Eğitim Çalışmaları Genel Koordinatörü Harun Fatih Güler tarafından düzenlenen atölyelerde flüt çalmayı öğrenen öğrenciler, Konak Kültür Evi’nde birbirinden değerli sanat eserlerini seslendirdi. İzleyenlerden tam not alan müzisyenlerin heyecanına aileleri de ortak oldu. Konser sonunda sergilenen dans gösterisi de izleyenlerden tam not aldı. Gecenin sonunda eğitmenlere çiçek veren Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz, öğrencileri de performanslarından dolayı kutladı. Konser sonunda Harun Fatih Güler, geceye katılanları 31 Mayıs’ta Fethiye Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Yıl Sonu Konseri’ne davet etti.

Piyano, keman, bağlama, flüt, davul, gitar, viyolonsel gibi birçok branşta 2001 yılında 18 kişiyle başlayan proje, bugün 700 kişiye ulaştı. 30 eğitmenin yer aldığı Müzik Eğitim Çalışmaları’nda binlerce öğrenci müzikle tanışma fırsatı buluyor.