İsa Çelik: ‘Aziz Nesin en iyi değil, iyiydi’

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, ‘‘2015 Yılın Yazarı: Aziz Nesin’’ etkinlikleri kapsamında fotoğrafçı ve yazar İsa Çelik’i konuk etti. ‘Objektifin Ardındaki Aziz Nesin’ konulu etkinlikte Çelik, Aziz Nesin’in sanatına, edebiyatçı kişiliğine, günlük yaşamına ışık tutan fotoğraflarla öğrencileri buluşturdu. Etkinliğe Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Hüseyin Özdilek MTAL, Özlüce Anadolu Lisesi ve Ahmet Erdem Anadolu Lisesi’nden 200 öğrenci katıldı.

Aziz Nesin ile olan anılarından kesitler paylaşan İsa Çelik, örnek aldığı usta yazar ile uzun yıllar önce tanıştığını belirtti. Nesin’in kişiliği hakkında da bilgi veren İsa Çelik, “O titiz, işine saygılı, tutumlu ve asık suratı altında kocaman yüreğe sahip bir insandı. O birçok ülkede ve Balkanlar’da sevilen bir insandı. Kıvrak zekâsının yanı sıra o her zaman ‘en iyi’ değil, ‘iyi’ olmaya çalışırdı. Çünkü ‘en iyi’ yoktur. O göreceli kavramdır. İyi olmak zaten en iyiye doğru sizi götürür” dedi.

Söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Çelik’e, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala özel tasarım portresini hediye etti.