Nilüfer’de Seddıkı kulakların pasını sildi

Nilüfer Belediyesi, uluslararası bir yarışmaya daha ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi (U.Ü.) işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Klasik Gitar Yarışması, Fransız gitarist, besteci Kevin Seddıkı ile devam etti. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahne alan genç yetenek, kendi besteleri ve dünyaca ünlü ustaların eserlerini seslendirerek kulakların pasını sildi. Dino Saluzzi, Chemirani, Al Di Meola gibi ustalardan ilham aldığını belirten Seddıkı, 2009 yılında Avrupa Gitar Ödülü’nü kazandı. Konser sonunda önceki gün sahne alan usta gitarist Ricardo Moyano da Seddıkı’ye eşlik ederek kısa bir düete imza attı.

Bir buçuk saat süren konser sonunda genç yeteneğe, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Rahşan Duygu Tursun çiçek vererek kutladı. Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’na 29 ülkeden toplam 92 yarışmacı katılırken, final gecesi 19 Nisan Pazar günü yapılacak.